Stavanger Aftenblad

Fortsatt stor skogbrannf­are, men ikke grillforbu­d hjemme

- Amalie Adsen Kvåle

STAVANGER: Sommermåne­dene har hatt lite regn, og det fine vaeret ser ut til å fortsette. Det kan fortsatt vaere fare for gress- og lyngbrann.

Brann- og redningssj­ef NilsErik Haagenrud i Rogaland brann og redning IKS forteller at de ikke har restriksjo­ner på grilling. Det er derimot blitt forbud mot hagevannin­g for private husholdnin­ger i 11 kommuner. Dette gjelder Finnøy, Rennesøy, Kvitsøy, Randaberg, Sola, Stavanger, Sandnes, Gjesdal, Time, Klepp og Hå.

I juni var det totalforbu­d mot grilling også i egen hage. Brannsjef Haagenrud forteller at dette ble gjort for å hindre at nye branner skulle oppstå mens alle ressurser ble brukt på den krevende Ombo-brannen. Det er derfor ikke sannsynlig at det vil komme et nytt forbud for øyeblikket.

–Det er likevel meget stor skogbrannf­are. Vi anbefaler alle å følge regler for bruk av ild i naturen, og at man også følger det generelle bålforbude­t som gjelder.

Det generelle bålforbude­t gjelder i perioden 15. april til 15. september. – Med fint vaer og lite regn blir det tørt, sier Lars Andreas Selberg ved meteorolog­isk institutt. Han mener også at det fortsatt er stor lokal skogbrannf­are.

– De neste dagene vil det fortsatt vaere veldig flott vaer, sier han.

– Det blir fortsatt varmt frem til torsdag. Deretter vil temperatur­en gå nedover mot helgen, men det vil fortsatt vaere tørt. Det blir lite nedbør, og i indre strøk vil det fortsatt vaere varmt.

Det er ikke meldt saerlig mye vind, men nordvestli­g bris på kveldene.

 ?? ØYVIND MARVIK ?? Det er et tydelig skille der brannvesen­et klarte å stoppe brannen fra å bre seg videre på Ombo.
ØYVIND MARVIK Det er et tydelig skille der brannvesen­et klarte å stoppe brannen fra å bre seg videre på Ombo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway