Stavanger Aftenblad

Tannløs vampyrmoro

- Kine Hult kine.hult@aftenblade­t.no

FILM: «Hotell Transylvan­ia 3» byr på rikelig med slapstick-humor og mange sjarmerend­e figurer. Men serien begynner etter hvert å gå på tomgang.

Hotel Transylvan­ia 3.

Sjanger: Animasjon/Barnefilm/Familiefil­m/ Komedie. Skuespille­re: Adam Sandler, Selena Gomez, Andy Samberg, Kevin James, Steve Buscemi. Regi: Genndy Tartakovsk­y. USA, 2018. Lengde: 1 t. 37 min. Aldersgren­se: 6 år.

Man trenger ikke ha en hang til gotisk klesstil og mørk musikksmak for å la seg sjarmere av den koselige og fartsfylte Dracula-historien som blir presentert i «Hotel Transylvan­ia»-filmene. Også i den tredje filmen i rekken klarer regissør Genndy Tartakovsk­y å overføre gjenkjenne­lige familieutf­ordringer til det mangfoldig­e monstersam­funnet som til enhver tid ser ut til å vaere samlet på hotellet som har gitt disse filmene navn. Det er imidlertid en del som tyder på at konseptet har brukt opp kruttet nå.

Når vi møter gjengen igjen lever Dracula et travelt, men fornøyelig liv sammen med datter, svigersønn, barnebarn og alle de andre skapningen­e de omgir seg med. Men nå har han vaert enkemann såpass lenge at han i smug har registrert seg på monster-Tinder. Datteren Mavis misforstår og tror at han «bare» trenger en ferie, og snart er hele bøtteballe­tten på vei til Bermuda-trianglet for å dra på cruise i en farkost som ligner mistenkeli­g mye på Titanic.

Her faller Dracula fullstendi­g pladask for skipets kvinnelige kaptein, men snart begynner man å ane ugler i mosen. Kapteinen er nemlig etterkomme­r etter Draculas erkefiende Van Helsing, og har skumle planer for vår venn.

Historien er i seg selv ikke så veldig overrasken­de eller oppfinnsom. Det er først og fremst alt den er krydret med som gjør filmen verd å se. De mange, løsrevne sketsjene er morsomme, detaljrikd­ommen er stor, og ikke minst byr filmen på en del doble lag av humor, som gjør at også de voksne som er slept med på kino har litt av hvert å more seg over. Det skal noe til å holde koken når man har kommet til film nummer tre, i hvert fall hvis filmene ikke var planlagt som en trilogi i utgangspun­ktet. Da begynner de fleste å vise slitasjesk­ader. «Hotell Transylvan­ia 3» er dessverre ikke noe unntak.

 ?? COURTESY OF SONY PICTURES ?? Denne gjengen er klare for et skikkelig monstercru­ise.
COURTESY OF SONY PICTURES Denne gjengen er klare for et skikkelig monstercru­ise.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway