Stavanger Aftenblad

Julia Vance 50 år

-

Billedhogg­er Julia Vance, Oslo, er 50 år 13. juli.

Julia Vance bor i Oslo og arbeider i Italia og Norge med skulptur, der språk kombineres med taktilt volum. Skulpturen­e hennes er hogget i stein, sveiset metall og støpt i bronse og glass. Vance er medlem av Norsk Billedhogg­erforening (NBF) og Fellow i The Royal British Society of Sculptors (RBS).

I 2017 hogget hun alter, døpefont og prekestol som skulpturel­le former i marmor for nye Hønefoss kirke. I 2015 viste hun skulpturgr­uppen ’WE-ME’ i sveiset stål foran Oslo sentralsta­sjon. Verket ble innkjøpt av Oslo kommune og står nå i kommunens skulpturpa­rk på Stovner. Hun har også vist større skulpturer foran Stortinget og i Holland Park i London.

Vance har blant annet utdannelse fra skoleskipe­t Christian Radich, Sogn yrkesskole og Skolen for Grafisk Design (SFGD). Deretter er hun utdannet ved Roehampton Institute of Higher Education, Calligraph­y Department, i London, og hadde laerlingpl­ass hos skrifthogg­er Tom Perkins i Cambridge.

Fra 1993 utførte hun skriftoppd­rag for forlag og museer, blant annet Vigeland-museet og Munchmusee­t. Etter tildelt Statens arbeidssti­pend for kunstnere i 2005 begynte hun å hogge skulpturen­e sine i Pietrasant­a i Toscana, ved Studio Sem, og fra 2017 i Studio Giorgio Angeli. Vance har stilt ut sine skulpturer i Norge og utlandet.

Arbeidene hennes er innkjøpt av blant annet Norges Bank, Hurtigruta ’Trollfjord’ og kommunene Oslo, Baerum, Larvik og Os. Siden 2008 er hun jurymedlem i Norges Banks Pregkomitè. Dagen feires 18. august i barndomshj­emmets hage. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway