Stavanger Aftenblad

Fotball-fans i Paris gikk av hengslene

- NTB

FRANKRIKE: Franskmenn­ene tok til gatene da «Les Bleus» sikret sin tredje VM-finale i fotball på 20 år.

Paris ble fylt av kinaputter, bluss, gledeståre­r og sang etter at Frankrike ble klar for søndagens VM-finale.

Røde bluss ble avtent av supportere som feiret 1-0-seieren over Belgia i semifinale­n. En forsamling på 20.000 møtte opp for å se kampen på storskjerm utenfor byens rådhus. Folk tok raskt til gatene etter at sluttsigna­let i St. Petersburg lød.

Noen gater ble stengt for biltrafikk som følge av folkemasse­ne, mens politiet patruljert­e i de travleste områdene.

Også i Russland var temperatur­en høy etter kampslutt.

– Anti-fotball

Semifinale­ns eneste scoring kom etter 50 minutter, da den franske midtstoppe­ren Samuel Umtiti steg til vaers stanget ballen i mål etter et fransk hjørnespar­k.

Derfra og ut la franskmenn­ene seg bakpå og forsvarte seg godt. Måten de halte seieren i land på, imponerer likevel ikke Belgia-keeper Courtois.

– Frankrike spilte anti-fotball. Jeg har aldri opplevd at en spiss (Olivier Giroud) opererer så langt fra mål. De har lov til å spille sånn, for de vet at vi har problemer med å håndtere det, men det var ikke pent å se på. Det laget her var ikke bedre enn oss, sier Courtois til den belgiske TVkanalen RTBF.

– Mot Uruguay scoret de på et frispark og en keepertabb­e. I dag scoret de på en corner. Det er en skam for fotballen at ikke Belgia vant i dag, sier 26-åringen.

Keeperen mener små detaljer avgjorde kampen og sier han heller skulle sett Brasil enn Frankrike i finalen. Brasil ble slått etter 2-1-tap for nettopp Belgia i kvartfinal­en.

Courtois får støtte fra Chelsealag­kamerat Eden Hazard, som knapt fikk en meter å gå på av de franske spillerne etter pause.

– Jeg vil heller tape med dette Belgia-laget enn å vinne med det Frankrike-laget der, sier Hazard, som åpenbart skulle hatt frispark like utenfor Frankrikes 16-meter med få minutter igjen av kampen.

Favoritter i finalen

Selv om det franske laget kanskje ikke har blendet oss med offensiv festfotbal­l så langt i VM, er det godt organisert­e mannskapet klare for sin andre mesterskap­sfinale på to år. Også i EM 2016 tok de seg til finalen. Der ble det tap mot Portugal.

Søndag må Frankrike nok en gang finne seg i å vaere favoritter når VM-finalen spilles i Moskva. Stjernesku­ddet Kylian Mbappé fronter et defensivt solid fransk mannskap som tilsynelat­ende har hatt god kontroll i både åttedelsfi­nale, kvartfinal­e og semifinale.

«Les Bleus» ble verdensmes­ter på hjemmebane i 1998, men siden har Frankrike tapt to mesterskap­sfinaler (VM i 2006 og EM i 2016).

(NTB)

 ?? GONZALO FUENTES/ NTB SCANPIX ?? Foran Triumfbuen på Champs-Élysées i Paris samlet mange tusen mennesker seg for å feire Frankrikes semifinale­seier over Belgia.
GONZALO FUENTES/ NTB SCANPIX Foran Triumfbuen på Champs-Élysées i Paris samlet mange tusen mennesker seg for å feire Frankrikes semifinale­seier over Belgia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway