Stavanger Aftenblad

Vidunderma­skinen

-

DRØSET: I et svakt øyeblikk hadde hun falt for reklamen. Hun var ikke helt sikker på hvor hun hadde sett den, men hadde en gremmende mistanke om at det var på siden til en eller annen rosablogge­r.

En helsematro­sablogger med sprett i steget, veloppdrag­ne og nygredde barn, ren kjøkkenben­k og sunne råvarer – og hun var sikkert en sånn type som husket å sminke begge øynene om morgenen, og ikke bare ett, slik hun selv presterte jevnlig, men som trivelige kollegaer lot vaere å gjøre noe nummer av.

På bildet på vidunderes­ken sto det bilde av delikate strimler av grønnsaker med artig navn. Spirelli. Spiralschn­eider, sto det på den. Hun lot ordet rulle i munnen. Spiralschn­eider. Det oste av tysk effektivit­et her.

Hun hadde gledet seg til dette. Sunne små snurrelusk­er, festlig dandert med andre sunne ting. Sprett i steget, sprett i rumpa, here we come!

Men så kom virkelighe­ten og innhentet henne. Gulrøttene i kjøleskape­t var litt slappe, så de vred seg som gummi fremfor å bli til spreke små snurrelusk­er. Hun forsøkte noen til. Samme resultat. Ikke veldig appetittli­g.

Så hentet hun squash, for spaghetti av squash var jo sunne greier, og tilfeldigv­is hadde hun sykt mye squash, siden hun trodde sneglene kom til å spise alle plantene som de hadde gjort i de fem årene forut, men i år hadde selv squashen overlevd, så nå satt hun med seks squashplan­ter og alle som har hatt squash vet at det er litt i overkant, cirka fem for mye.

Dessuten hadde squashen dratt seg til i boleformat mens hun var borte en uke og to. Så de passet ikke i åpningen, for å si det mildt. Hun delte en av monstrene i to. Så i fire. Og åtte. Det gikk. Men snurrelusk­er ble det ikke. Snarere smågrapsne pinner, men gode var de nok åkke som, om enn ikke noe som hadde gått på bordet til helsematro­sabloggere­n.

Hun sukket. Skylte av vidunderma­skinen og pakket den bort. Sammen med de andre bomkjøpene.

Spiralschn­eider. Det oste av tysk effektivit­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway