Stavanger Aftenblad

Lokale russegutte­r pågrepet på Kos

- Marius Helge Larsen Camilla Bjørheim camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

Ti norske tenåringer er pågrepet på den greske ferieøya Kos. Ifølge VG var det planlagt en slåsskamp mellom kommende russ fra to norske byer. Noen av de pågrepne skal vaere fra Stavanger-området.Lokalt politi bekrefter saken overfor VG. Nordmennen­e skal ha blitt pågrepet natt til fredag.

– Ambassaden i Aten er i kontakt med lokale myndighete­r og vil yte konsulaer bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand til fengslede norske borgere i utlandet, sier pressevakt Kari Eken Wollebaek i Utenriksde­partemente­t.

De pågrepne skal vaere deltakere på en tur for kommende russ. Etter det Aftenblade­t erfarer er flere russe-gjenger fra Stavanger-området på Kos denne uken.

Flere kilder opplyser til Aftenblade­t at det er lokale gutter fra Stavanger-området blant de 10 som er pågrepet.

VG har snakket med fem ulike personer, med naer kjennskap til hendelsene den siste uken, som alle sier at det natt til fredag var planlagt en slåsskamp mellom russ fra to ulike norske byer. Flere vitner sier at det har vaert slåsskampe­r gjennom hele uken. Avisen har fått tilsendt to videoer som viser brutale slåsskampe­r, der nordmenn skal vaere involvert.

En av turdeltake­rne forteller at de pågrepne ble tatt av politiet i hovedbarga­ten på Kos mellom halv ett og halv to natt til fredag.

– Ingen forsto skjedde, sier han.

hva som

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway