Stavanger Aftenblad

The September When gjenforene­s igjen

- Elisabeth Bie elisabeth.bie@aftenblade­t.no

TURN`E: Neste år er det 30 år siden The September When startet, og det skal feires med en jubileumst­urné. Men hvem skal erstatte avdøde Morten Mølster som gitarist?

– Akkurat nå vet vi bare at bandet skal gjenforene­s for en turné neste år, og at alle de andre medlemmene er med. Men ingen av konsertene er booket ennå, og det er ennå ikke bestemt hvem som skal overta som gitarist. Vi vet mer utover i august, sier Morten Abels manager Arne Svare til Aftenblade­t.

Det er heller ikke planer om å spille inn ny musikk til jubileumst­urneen. – Men det som er helt sikkert, er at det kommer til å bli et skikkelig show i Stavanger i forbindels­e med jubileumst­urneen, sier Svare.

Norsk rockgigant

Om Mods er våre nokale nostalgiel­sklinger, ble Morten Abels neste band, The September When en virkelig gigant på den norske rockescene­n på 90-tallet, sammen med band som DumDum Boys, Raga Rockers og De Lillos.

Egentlig startet The September When allerede i 1987. Men debutalbum­et «The September When», som inneholder låten «Mortal», kom i 1989. Det ble nominert til Spellemann­prisen for beste popalbum.

I 1990 var hovedbeset­ningen klar: Morten Abel (vokal og gitar), Morten Mølster (gitar), Gulleiv Wee (bass), Helge Hummervoll (tangenter) og Stene Osmundsen (trommer). Albumet «Mother I’ve been kissed», med giganthite­n «Bullet me» ble sluppet i mars 1991, og var en sensasjon.

Albumet «One eye open» kom i 1993, og «Hugger mugger» kom i 1994. Like etter forlot bassist Gulleiv Wee bandet, og ble erstattet av Torkild Wiig. Bandet turnerte intenst både i inn- og utland, før de ble oppløst i 1996.

Gjenforent av ONS

Morten Abel fortsatte suksessen som soloartist. Men i 2008 var det ONS som lokket bandet til å gjenforene­s, med Gulleiv Wee på plass, til en gigantisk gratiskons­ert på Torget i Stavanger. Gjenforeni­ngen ga mersmak, og i 2009 kom albumet «Judas kiss», og bandet dro på norgesturn­é til landets største byer.

Den siste spillejobb­en var i 2011, deretter ble bandet igjen oppløst. Og 14. januar 2013 døde gitarist Morten Mølster, 50 år gammel.

 ?? LARS KRISTIAN ÅLGÅRD ?? Over 20.000 opplevde gjenforeni­ngen av The September When på Torget i Stavanger under ONS i 2008.
LARS KRISTIAN ÅLGÅRD Over 20.000 opplevde gjenforeni­ngen av The September When på Torget i Stavanger under ONS i 2008.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway