Stavanger Aftenblad

Susanne Andersen til EM som norsk gullhåp

- Kristian Oftedal Kvendseth kristian.oftedal.kvendseth@ aftenblade­t.no

Stavanger-syklisten er det sterkeste kortet på kvinneside­n i den norske troppen som drar til Glasgow for å konkurrere om EM-gull i begynnelse­n av august. Også Stine Borgli fra Sandnes stiller på fellestart­en. Hun er med som hjelperytt­er for Andersen.

– Vi stiller med et sterkt lag i denne løypa. Vårt antatt sterkeste kort på forhånd er nok Susanne, men vi har flere kort å spille på, sier landslagsl­eder Carl Erik Pedersen.

Kristoff vil forsvare tittelen På herresiden stiller både Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm. Kristoff er regjerende europamest­er og går for å forsvare tittelen. De får følge av Sondre Holst Enger, August Jensen, Kristoffer­s Halvorsen og Rasmus Fossum Tiller på det norske laget.

– Vi reiser til EM med mål om å forsvare tittelen med Alexander Kristoff. Løypa skal passe han ganske bra, og det blir spennende å se hva vi kan få til. Til tross for at vi ikke har tilgang på alle norske ryttere grunnet konkurrere­nde rittprogra­m, stiller vi med et sterkt lag som skal gi god støtte rundt Kristoff, sier sportssjef Hans Falk.

Håper på Dahle-Flesjå

På Rundbaneri­ttet for kvinner stiller terrengsyk­kellandsla­get med en Gunn-Rita Dahle Flesjå i storform.

– Gunn-Rita kommer til EM etter seier i forrige verdenscup­ritt. Det er helt klart realistisk med en medalje, sier en optimistis­k landslagss­jef Eddy Knudsen Storsaeter.

Også BMX-øvelsene i Glasgow går med lokale utøvere. Tore Navrestad fra Sviland BMX deltar på herresiden, mens Marita Laksesvela fra Sandnes BMX sykler i kvinnenes konkurrans­e.

– Tore var nummer 11 på VM og vi håper på en finaleplas­s (topp 8). Det er et tøft felt, men kommer han seg til finalen så kan alt skje. Han kan vaere helt der opp om han har dagen, sier landslagsl­eder BMX Sebastian Kartfjord.

– Marita er førsteårss­enior og må bruke mesterskap­et for å laere. En semifinale kan vaere innen rekkevidde på en god dag, fortsetter Kartfjord.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway