Stavanger Aftenblad

Foreldremø­tesesongen er i gang

-

DRØSET: Endelig er det slutt på ferien. Nå kan vi begynne å gå i møter igjen. Her er noen gode tips om hvordan du kan få mest mulig ut av det.

Vi er sikkert mange som har gledet oss til å bli ferdige med den ørkesløse ferieringe­n, slik at vi endelig kan få ta del i hverdagens gleder igjen. Nå tenker jeg ikke primaert på det å gå på jobb, selv om det selvsagt alltid er en ubeskrivel­ig fryd. Nei, det som faktisk er enda mer givende og spennende enn å stå opp halv sju om morgenen for å sykle til jobb i pøsregn og stiv kuling, er selvsagt alle foreldremø­tene vi får lov til å gå i. Nytt semester, nye møter.

Slik er syklusen for oss som har hjulpet til med å befolke verden.

Men alt har selvsagt en bakside. Det litt kjedelige med møtene i FAU, klassen, barnehagen, korpset og fotballage­t, er at de ofte tar slutt så fort. En kompis av meg fortalte en gang om sitt første møte i FAU i barnehagen. Ringrevene som hadde vaert med lenge, hadde med seg hvert sitt strikketøy. Slik var de jo garantert å kunne holde møtet gående helt fram til leggetid, for det var jo alltid noen som var midt i en runde. Litt som med ungene når de spiller på Ipaden.

Damene med strikketøy­ene hadde funnet en vannrett metode for å hale ut tiden. Men det er jo ikke alle som kan eller vil strikke. Da kan man i stedet framføre et av følgende spørsmål:

- Burde vi ikke diskutere om det skal vaere lov å ha med sukkerhold­ige ingrediens­er i matpakkene, inkludert bananer, brunost og lettyoghur­t?

- Hva er egentlig retningsli­njene for hvem man skal invitere i bursdag, og hvordan skal de håndheves?

- Nå når bomstasjon­ene kommer opp, er det ikke rett og rimelig at vi som kjører til bortekampe­r HVER ENESTE GANG får en form for økonomisk kompensasj­on fra de foreldrene som aldri bidrar?

- Hvorfor skal de egentlig ha lekser? Jeg har hørt at de som har leksefri skole i Finland er mye flinkere enn våre unger.

Så er det bare å lene seg tilbake i trygg visshet om at man aldri i livet rekker hjem i tide til å hjelpe til med oppvask og kveldsstel­l.

Slik er syklusen for oss som har hjulpet til med å befolke verden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway