Stavanger Aftenblad

Biltema prøver seg med byggevarer

- Jone Østebø jone.ostebo@aftenblade­t.no

STAVANGER: Statlige myndighete­r satte foten ned for Biltemas nye varehus på Forus. Men kan de si nei til «Hustema»?

Både kommunepol­itikerne i Stavanger og fylkespoli­tikerne sa ja til Biltemas tidligere søknad om å etablere et nytt varehus i Maskinveie­n 1 på Forus, også kalt Volvo-bygget. Men statens lange arm, Fylkesmann­en, sa nei, og viste til Regionplan for Jaeren, der målet er å styrke handel i byer og tettsteder, og få faerre til å velge bil når de skal handle.

I slutten av mai avviste kommunalde­partemente­t klagen fra Biltema, og da skulle man tro det var kroken på døra. Men nei.

Nå satser Biltema på byggevareh­us i den samme bygningen ved Motorveien. Et konsept som ifølge søknaden til Stavanger kommune skulle ligge godt innenfor gjeldende regelverk, der blant annet byggevarer er nevnt som eksempel på varer som kan ligge utenfor tettsteder.

«Hensikten er å rendyrke salg av trelast og byggevarer (...) Endringen av bruken fra detaljhand­el til byggevarer for dette varehuskon­septet er begrunnet i en vesentlig økt omsetning innenfor byggevarer. Varegruppe­ne bygg og verktøy er de største varegruppe­ne hos Biltema og utgjør mer enn 40 prosent av den totale omsetninge­n per år», skriver arkitektfi­rmaet Kristianse­n & Selmer-Olsen i søknaden på vegne av Biltema.

Biltema ønsker å foreta en mindre utvidelse og noe ombygging, fasadeendr­ing og omorganise­ring av eksisteren­de parkerings­plass, til sammen cirka 240 p-plasser. Totalt vil lokalene vaere på 7209 kvadratmet­er.

For dem som ønsker å handle byggevarer med sykkel: Her er det planlagt 34 pplasser for sykkel i naerheten av hovedinnga­ngen.

 ?? RUNE VANDVIK ?? Biltema kjøpte Maskinveie­n 1 på Forus i fjor sommer, etter å ha vaert på husjakt i tre år.
RUNE VANDVIK Biltema kjøpte Maskinveie­n 1 på Forus i fjor sommer, etter å ha vaert på husjakt i tre år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway