Stavanger Aftenblad

Krever at oljegründe­rnes produkt blir destruert

- Marie Misund Bringslid

OSLO: Wellpartne­r anklager stavangers­elskapet Dwellop for å ha krenket patentet deres.

Wellpartne­r krever at produktet til brønntekno­logiselska­pet Dwellop blir destruert og alt salg stoppet, skriver Teknisk Ukeblad.

Wellpartne­r har anklaget Dwellop for å ha krenket patentet deres, og 30. august møtes partene i Oslo tingrett.

Stavangers­elskapet Dwellop ble startet etter at 20 ansatte kjøpte sin egen arbeidspla­ss ut fra Rolls-Royce, og senere solgte til Hunter Group for 185 millioner kroner. Dwellop vant sin hittil største kontrakt i 2014 med oljeselska­pet Eni om å levere en hivkompens­ert løfteramme til Goliat-feltet.

Nå krever Wellpartne­r at teknologi i denne løfteramme­n og alle andre tilsvarend­e rammer blir tilbakekal­t og ødelagt.

I 2015 fikk Wellpartne­r patent på et såkalt reserve-hivkompens­eringssyst­em og løftearran­gement for borerigger. Selskapet mener Dwellop har laget et system som beskrives som en fullstendi­g kopi av deres patent. Oljeservic­eselskapet krever betaling for forsettlig eller grovt uaktsomt patentinng­rep.

Stavangers­elskapet Dwellop bestrider påstandene, og sier til Teknisk Ukeblad at de må frifinnes. Dwellop har gått til motsøksmål med og påstand at patentet deres er ugyldig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway