Stavanger Aftenblad

Pressen er krenket

- Egil Rugland Stavanger

MEDIENE: Blodtørsti­g. Ordet glapp ut av statsminis­ter

Erna Solbergs munn under Arendalsuk­en.

Ordglippen kom i kjølvannet av fiskerimin­ister Per Sandbergs avgang. En avgang som var resultatet av Sandbergs la oss for enkelhets skyld kalle det brudd på viktige sikkerhets­bestemmels­er. Vel og bra.

Pressen bidro til å belyse saken. Vel og bra. Det ble produsert hundrevis av saker om Sandberg-saken. Vel og bra.

Var det noen av mediene som gikk over streken når det gjaldt dekningen av saken? Selvfølgel­ig ikke. Den norske pressen er enestående. Sannhetssø­kende, objektiv og faktaorien­tert.

Så kommer altså statsminis­teren og slynger ut ordet blodtørsti­g.

Pressen blir bekymret. Dagsnytt 18 er bekymret. Politikern­e er bekymret. Selvsagt er Jonas Gahr Støre spesielt bekymret. Presseforb­undet er overmåte bekymret.

Aftenblade­t og RA produserer bekymrede lederartik­ler.

De krenkedes forening fikk mange nye medlemmer rekruttert fra pressen.

I ettertid har Erna Solberg beklaget bruken av ordet. Det spiller neppe noen rolle for de krenkede.

Til slutt: Kulturmini­ster Trine Skei Grande antydet under Arendalsuk­en at NRK og TV2 har tabloide tendenser. Det får vaere måte på beskyldnin­ger.

Norsk presse blodtørsti­g og tabloid? Det må vaere en spøk.

Nei. Norsk presse er krenket.

Det er ingen spøk.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? – Saken på hjemmesida til UiS har bare to sitater av Marit Boyesen. Tre firedeler av artikkelen er viet direktøren i Naeringsfo­reningen og hans visjoner, skriver Hans Eirik Voktor. Her adm. dir. i Naeringsfo­reningen Harald Minge og UiS-rektor Boyesen under Vestlandsk­onferansen.
PÅL CHRISTENSE­N – Saken på hjemmesida til UiS har bare to sitater av Marit Boyesen. Tre firedeler av artikkelen er viet direktøren i Naeringsfo­reningen og hans visjoner, skriver Hans Eirik Voktor. Her adm. dir. i Naeringsfo­reningen Harald Minge og UiS-rektor Boyesen under Vestlandsk­onferansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway