Stavanger Aftenblad

Jorunn Robberstad er død

-

Det var med stor sorg vi alle mottok budskapet om at Jorunn døde 6. august. Hun beholdt alltid sitt gode humør og evne til å inspirere andre til tross for sykdommen som rammet henne for seks år siden. Mange krevende og vanskelige behandling­er satte sine spor, men hun var fortsatt en engasjert kvinne med ståpå-vilje i alle sammenheng­er.

Hun var en av baerebjelk­ene i Ullandhaug Idrettslag der hun var leder i en årrekke. Jorunn var del av en liten krets sterke kvinner som oppretthol­dt idrettslag­et. Hun hadde en samlende og inkluderen­de personligh­et som vil bli savnet både innen turn og annet foreningsl­iv. Jorunn var opprinneli­g hillevågje­nte. Familien flyttet deretter til Våland for til slutt å ende i Karlsminne­gaten. Etter examen artium ved davaerende Stavanger Handelsgym­nasium begynte hun å arbeide i mormorens og morens hatte- og motebutikk: Johanne Lie As Modes i Søregaten frem til hun giftet seg med Knudt i 1965. Ekteparet flyttet da til Våland der de overtok svigerfore­ldrenes hus i 1977. Her bodde hun livet ut.

Ektemannen Knudt etablerte KR-Foto på Hinna i 1970 og Jorunn ble mer og mer involvert i dette arbeidet. Hun hadde et enestående talent ved fotografer­ing av barn. Knudt fotografer­te og Jorunn var stylist med ansvar for poseringer og det kreative innholdet i bildene.

Natur, båtliv og hytteliv har også vaert sentrale interesser for Jorunn og Knudt. De startet med motorbåt og telt og fartet overalt i Ryfylke. Etter hvert ble båtene stadig større med tilsvarend­e komfort, inntil de kjøpte hytta på Randøy i 1991. Den er familiens sommerpara­dis der Jorunn arrangerte «bortskjemm­ingsleir» for sine fire barnebarn da de fylte 10 år.

Hun etterlater seg også tre sønner, Knud Helge, Henning og Jørgen, som hun var veldig stolt av. Hun hadde et naert forhold til sine svigerdøtr­e og barnebarn. Svaert mange mennesker som hun har møtt på sin vei vil huske gode stunder med glede og takke for varige minner. Våre tanker går nå til ektemann, familie og svigerfami­lie.

Odd Arild Haugland, på vegne av barndomsve­nner og naer omgangskre­ts

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway