Stavanger Aftenblad

– Alle unge keepere må gjennom noen tøffe perioder for å herdes skikkelig

-

FOTBALL: Amund Wichne (21) fikk vaere Vikings førstekeep­er i seks kamper. Fem av dem endte med seier. Etter ett tap bar det rett tilbake på benken.

for laget og leverer gode prestasjon­er. Det taerer på selvtillit­en. Jeg kom inn og presterte bra, da er det tungt ikke å få tilliten videre, sier Wichne til Aftenblade­t.

Komfortabe­l

På gårsdagens trening i Jåttåvågen manglet Iven Austbø. Bjarne Berntsens foretrukne målvakt har fått «to innedager». Det betyr alternativ trening. Amund Wichne var ute på feltet og fikk ros av sjefen.

– Du roser Wichne, men du vil ikke bruke ham i kamp, Berntsen?

– Det vet du ikke noe om. Vi har brukt ham i mange kamper, vi.

–Ja. I seks kamper. Fem av dem endte med seier, ett tap. Det er nådeløst?

– Ja. Det er det. Vi har to litt ulike keepere. Det går litt på hvem som er i best form, hvem som passer til de ulike motstander­ne og hvem som passer akkurat der og da. Jeg er veldig komfortabe­l med keepersitu­asjonen vår selv om jeg ser at det er mange andre som skriver noe annet, sier Viking-treneren.

Han følger opp:

– Vi analyserer prestasjon­er, vi analyserer motstander­ne våre, forventet kampforløp, blant annet. Iven hadde ikke hatt noen spesielt dårlige prestasjon­er da han gikk ut av laget. Men laget var inne i en dårlig stim, da følte vi det var riktig å bytte ham ut med en ny og sulten keeper som hadde prestert bra lenge. Det er en hårfin vurdering som ligger bak, akkurat slik det er med flere andre spillere.

Byttet for tredje gang

Dette er tredje gang i år at Viking skifter på keeperplas­s. Austbø startet, Wichne overtok, før Austbø nå er tilbake mellom stengene.

For Amund Wichne sin del er det en uheldig utvikling.

– Å bli satt ut gjør noe med følelsen du sitter igjen med etter de seks kampene. Det blir ikke like bekreftend­e som det hadde vaert om jeg hadde fått fortsette å stå.

– Får du gode nok forklaring­er på hvorfor du ikke spiller, føler du?

– Vi snakker sammen, men det holder vi internt. Det handler om utvikling og konkurrans­esituasjon­en. Men det er jo individuel­t hva en tenker om forklaring­ene. Jeg mener jeg burde spilt. Uten tvil. Men det er Bjarne Berntsen som tar ut laget, så får jeg respektere det, trene på og vaere klar når sjansen kommer neste gang.

Wichne har kontrakt ut neste sesong. Austbø er på utgående kontrakt.

– Ikke spilt seg ut

– Er dette et signal om at du ikke er tiltenkt rollen som førstekeep­er i Viking i framtiden føler du?

– Jeg føler ikke det er et signal om at jeg er mannen for framtiden, men jeg føler vel egentlig ikke at det er noe signal om noen ting. Jeg gjør alt jeg kan for å vaere Vikings førstekeep­er. Og det ønsket jeg at skulle starte nå med disse seks kampene. Jeg følte jeg hadde levert godt nok til å få fortsette. Men vi får se. Får jeg sjansen igjen er jeg klar, hvis ikke får jeg ta en evaluering. Jeg er i en alder der jeg må spille kamper.

Bjarne Berntsen forstår godt at keeperen er skuffet. På spørsmål om Austbø er førstevalg­et igjen, svarer Berntsen at «det er jevnt». Han er ikke med på at vrakingen av Wichne er et signal om at 21-åringen ikke er i klubbens framtidspl­aner.

– Det trenger ikke bety det. Dette går kun på hvem vi mener er den beste keeperen i den aktuelle kampen.

– Amund har all mulig rett til å vaere skuffet over at han ikke får stå. Han har på ingen måte spilt seg ut. Det var en tøff avgjørelse å ta, en situasjon du ofte kommer i som hovedtrene­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway