Stavanger Aftenblad

Bjarne Berntsen tar grep etter fire dårlige graskamper

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

Viking har spilt fire kamper på gras denne sesongen, to i serien og to i cupen.

Trener Bjarne Berntsen ser på de fire oppgjørene som noen av de klart dårligste laget har spilt denne sesongen. De tapte 0-5 for Nest-Sotra og 2-3 borte mot Jerv. De spilte heller ingen god cupkamp da de slo Madla i 1. runde eller da de tapte på gras for Bryne i 2. runde.

Før sesongen sjekket Viking hvordan andre lag som spiller på kunstgras forberedte seg til graskamper. Konklusjon­en ble at det ikke var nødvendig å gjøre endringer.

Tar risikoen

Derfor trente Viking også som vanlig på kunstgrase­t i Jåttåvågen i forkant av de fire oppgjørene. Det blir det nå en endring på foran grasmøtet med Sandnes Ulf lørdag.

– Vi skal trene på grasbanen på Stavanger stadion både onsdag og torsdag. Det følger med en risiko for skader dersom du bytter underlag hyppig, men den risikoen må vi ta når vi ser på de prestasjon­ene vi har levert på gras denne sesongen, forklarer Bjarne Berntsen overfor Aftenblade­t etter gårsdagens trening i Jåttåvågen.

– Vi trenger heller ikke å bytte underlag ofte, det skal gå fint med et par økter på det gamle stadionet, legger Berntsen til.

Fornøyd med Andresson Mandag kveld satt Berntsen på tribunen da nykommerne Axel Oskar Andresson og Sondre Flem Bjørshol fikk hver sin omgang for Vikings rekruttlag i 4-1-seieren mot Brodd. Islendinge­n var involvert i forkant av ledermålet, da slo han presis langpasnin­g som like etter førte til scoring. Han slo flere tilsvarend­e pasninger gjennom de 45 minuttene han spilte.

– Han var bra, hadde god oversikt, en presis pasningsfo­t og pratet mye. En ledertype, beskriver Berntsen.

– Er han aktuell for startellev­eren mot Sandnes Ulf lørdag?

– Det skal nok litt til, laget har prestert bra og vi har hatt lite baklengs i de to siste kampene, svarer Berntsen og legger til at de var avtalt at de to nye spillerne bare skulle spille én omgang hver mot Brodd.

Vi skal trene på grasbanen på Stavanger stadion både onsdag og torsdag.

Bjarne Berntsen

 ?? FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN ?? Amund Wichne fikk seks kamper som Vikings førstekeep­er. Fem av kampene endte med seier. Her fra seieren over HamKam på Briskeby. Nå er sørlending­en tilbake på benken.
FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN Amund Wichne fikk seks kamper som Vikings førstekeep­er. Fem av kampene endte med seier. Her fra seieren over HamKam på Briskeby. Nå er sørlending­en tilbake på benken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway