Stavanger Aftenblad

Sandnes Ulf forvandlet fra topp til bunn uten Eriksen

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

– Jeg har vaert viktig, innser det. Sandnes Ulf er en klubb og et lag jeg brenner veldig for og gir litt ekstra når jeg spiller, sier 27-åringen fra Skarnes til Aftenblade­t.

Han må holde seg på tribunene en stund til selv om han mer enn noe ønsker å bidra på banen når Viking kommer til Sandnes lørdag.

– Det er vondt å sitte på sidelinjen, kjedelig ikke å kunne bidra. Jeg er glad i denne gjengen, en fin gruppe, et fint team som ikke har lagt seg ned. Smilet er der fortsatt, vi reiser oss, lover Kent Håvard Eriksen som humper på krykker med låst ankel og fotblad for tredje uken på rad.

Om tre uker skal han gå selv. Spissen tror han rekker de fire, fem siste seriekampe­ne.

Det trengs, sjekk bare disse tallene: y Sandnes Ulf tok 1,8 poeng i gjennomsni­tt per kamp da Eriksen spilte. 18 i alt. y Sandnes Ulf har tatt 0,6 poeng i gjennomsni­tt per kamp i ti serieoppgj­ør uten Eriksen. 6 i alt. y Sandnes Ulf hadde positiv

målscore 16–12 med Eriksen. y Sandnes Ulf har negativ målscore 8–22 uten Eriksen. – Kent er viktig angriper, skaper noe på egenhånd, gir rom for andre, men like viktig er han som den første av forsvarssp­illerne, understrek­er trenerne.

Tallene taler om det også: 12 baklengsmå­l med Eriksen, 22 uten.

27-åringen er inne i sin femte sesong i lyseblått. Midt i den verste skadeperio­den han har opplevd i karrieren, signerte han forbedret og ny avtale som binder ham til Sandnes Ulf ut 2021. Det satte han stor pris på.

– Det viser at klubben bakker opp også i motgang, at jeg er en del av fremtidspl­anen, og når noen nå roper etter endringer, må de ta med den situasjone­n vi har vaert i. Troppen har vaert saerlig hardt rammet av skader og sjukdom, ingen kan vente at alt funker med så mange skifter.

– Vi har lagt en god plan, klubben og trenerne. Skulle vi skifte trenere nå, ville det vaert et tilbakeste­g, understrek­er Kent Håvard Eriksen.

Han kommer gjerne med innspill til trener Bengt Saeternes og assistent Bojan Zajic.

–Vi diskuterer og utveksler meninger. Klubben har funnet sin stil, litt tålmodighe­t med ballen, men samtidig veldig direkte når vi først angriper.

– Det siste har jeg savnet litt, ja, at vi er mer direkte, men klart det har noe å si at jeg er ute.

–De siste sesongene har vi vaert to på topp, Pontus (Engblom) og jeg, Kjell Rune (Sellin) og jeg. I starten av denne sesongen, var det Katchi (Ogwuadu) og jeg. Det har gitt oss flere alternativ­er offensivt, når vi har dratt på løp, har det åpnet seg for spillerne som kommer bakfra.

– Folk må innse at det har vaert vanskelig med så mange skader som vi har hatt, mener Kent Håvard Eriksen.

Han er sikker på at høsten blir bedre, viser til at Vidar Nisja og Remi Johansen er på vei tilbake, at Bjørnar Holmvik og Sanel Kapidzic har kommet til blant annet.

– Kortsiktig handler det om å få en seier og to for å bygge selvtillit. Alt kan skje i denne ligaen, også at vi spiller oss opp til kvalifiser­ingsplasse­n, understrek­er Kent Håvard Eriksen som er optimist på egne vegne.

– Jeg kommer ikke til å vaere i maks fysisk form, men jeg kommer til å vaere bedre om jeg spiller halvtrent enn jeg var da jeg spilte halvskadet, lover 27-åringen fra Skarnes som har funnet roen i Sandnes og er blitt mer ekte lyseblå enn de aller fleste.

– Jeg er glad i Sandnes, i byen, i folk her. Jeg har giftet meg, har fått barn her. Folk stopper meg på gata, de bryr seg. Nå håper jeg de kommer på stadion, støtter oss og står i stormen, sier Kent Håvard Eriksen.

FOTBALL: Etter ti kamper med Kent Håvard Eriksen var Sandnes Ulf et av tetlagene med 18 poeng. Etter ti nye uten Eriksen har laget pluss på bare seks poeng og er nummer 11. Sjelden har én spiller betydd like mye.

 ?? EGIL Ø. NAERLAND ?? Sandnes Ulf har rast på tabellen de ti kampene Kent Håvard Eriksen har stått over grunnet skaden han fikk av en motstander­s knott på fotbladet allerede i tredje seriekamp mot Levanger.
EGIL Ø. NAERLAND Sandnes Ulf har rast på tabellen de ti kampene Kent Håvard Eriksen har stått over grunnet skaden han fikk av en motstander­s knott på fotbladet allerede i tredje seriekamp mot Levanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway