Stavanger Aftenblad

Derfor spiller Oilers de interesse-skapende treningska­mpene i utlandet

- Kristian Oftedal Kvendseth kristian.oftedal.kvendseth @aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Nottingham, Maribor og Bremerhave­n er stoppested­ene når Oilers skal finne formen til seriestart. – Ideelt sett skulle vi gjerne vist oss frem på hjemmebane, sier Oilers-sjef Pål Haukali Higson.

– Vi har forsøkt å få til internasjo­nale turneringe­r i Stavanger, men det er vanskelig å få lag til å komme hit. Det er vel den enkle forklaring­en på hvorfor vi velger å dra ut, sier Higson.

Til helgen reiser sportssjef­en og resten av Oilers til Storbritan­nia for å spille oppkjøring­skamper. Derfra reiser de direkte til Slovenia, før forsesonge­n avsluttes med en turnering i Bremerhave­n, nordvest i Tyskland.

Aldri på hjemmebane

Årets sesongoppk­jøring er den samme som den har vaert de siste ti årene. Oilers spiller alt av treningska­mper på utebane, helst i utlandet. Etter åpningen av DNB Arena i 2012, har Oilers faktisk ikke spilt en eneste treningska­mp på hjemmebane. Det er det flere grunner til. Noe skyldes oljemessen ONS som tar hallkapasi­tet annen hvert år. Noe skyldes jakten på gode motstander­e, og mye skyldes at det er vanskelig å få lag til å bruke pengene det koster å komme til Stavanger.

– Jeg skjønner at supportern­e har lyst til å se de nye spillerne og det nye laget i aksjon. Vi skulle gjerne spilt treningska­mper på hjemmebane, men det har vi ikke fått til. Vi har faktisk forsøkt å invitere til en internasjo­nal turnering her hjemme flere ganger, men det har aldri stemt helt, sier Higson.

Selv om interessen rundt Oilers er sedvanlig bra, og klubben er i rute til å selge rundt 3000 sesongkort, er den en utfordring å skape interesse for billettsal­g og seriestart når publikum ikke får se produktet før serien faktisk er i gang. Markedssje­f Lars-Peder Nagel hadde gjerne sett at laget fikk vist seg frem på hjemmebane, men peker på at det er gode grunner til å spille utenlands i oppkjøring­en. – Det er vanskelig å få potensiell­e motstander­lag til Stavanger. Du må nesten dekke oppholdet for de andre lagene hvis det skal skje, og da blir det vanskelig. Vi ville gjerne spilt noen kamper her og vist oss frem, men det har vaert vanskelig å få til. Det var det også da jeg var aktiv som spiller, sier Nagel.

For Roughnecks, supporterk­lubben til Oilers, betyr det mindre at kampene spilles i utlandet. Styreleder Øyvind Midtbø mener kvaliteten på motstander­ne er viktigere enn å se laget på hjemlig is.

– Hvis alternativ­et er å spille mot de andre norske lagene, er det mye bedre å dra ut. Vi skal slå tilbake etter nedturen forrige sesong, og da må vi vaere i slag når serien starter. Da må vi spille treningska­mper mot gode lag, sier Midtbø.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Oilers startet oppkjøring­en 30. juli og skal spille sju treningska­mper før seriestart. Likevel må fansen vente til torsdag 13. september før de får se Todd Bjorkstran­ds nye Oilers-lag i kamp i Stavanger.
FREDRIK REFVEM Oilers startet oppkjøring­en 30. juli og skal spille sju treningska­mper før seriestart. Likevel må fansen vente til torsdag 13. september før de får se Todd Bjorkstran­ds nye Oilers-lag i kamp i Stavanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway