Stavanger Aftenblad

Dødlinjen naermer seg for NFL-Vedvik

- Kristian Oftedal Kvendseth

Amerikansk fotball: Kåre Vedvik fra Stavanger er fortsatt med i kampen om en plass på Baltimore Ravens-laget som åpner NFL-sesongen 9. september. Natt til i går norsk tid spilte 24-åringen deler av oppkjøring­skampen mot Indianapol­is Colts.

Vedvik signerte for Baltimore etter NFL-draften i vår, og er foreløpig med i troppen som såkalt kicker. Han har fått spilletid i de tre første oppkjøring­skampene og gjort sine saker bra. Mot Colts bidro han med totalt fire poeng, en field goal fra 48 yards og et ekstrapoen­g etter en touchdown. I tillegg var han inne som punter.

Fra før har Baltimore Ravens kickeren Justin Tucker i troppen. Han er regnet som NFLs beste på denne posisjonen, og det skal derfor holde hardt for Vedvik å ta en plass i Baltimore-laget når grunnserie­n starter. NFL-lagene har stort sett bare én kicker og én punter i troppen når alvoret starter. Fordelen med Vedvik er at han gjør begge deler.

Neste treningska­mp vil gå langt i å vise om Vedvik har en fremtid i Baltimore. Uke 3 i forsesonge­n er ofte når de ulike klubbene begynner å toppe laget. Natt til søndag norsk tid møtes Baltimore Ravens og Miami Dolphins til sesongens nest siste treningska­mp. Alt annet enn Justin Tucker der vil vaere en stor overraskel­se.

Dersom Vedvik ikke tar en plass i den 53 mann store Baltimore-troppen når grunnserie­n starter, kan klubben velge å bytte bort rettighete­ne hans til andre lag. En annen mulighet er at Baltimore plasserer ham i en egen treningstr­opp, som ikke spiller kamper. Et tredje alternativ er at klubben kutter ham og avslutter kontrakten. Da vil Vedvik stå fritt til å signere for andre klubber.

 ?? MATTIS HOLT ?? Kåre Vedvik har fått spilletid i alle treningska­mpene til Baltimore Ravens.
MATTIS HOLT Kåre Vedvik har fått spilletid i alle treningska­mpene til Baltimore Ravens.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway