Stavanger Aftenblad

Den store filmhelgen

- Elisabeth Bie elisabeth.bie@aftenblade­t.no

Bli med bak kulissene i serien «Team Ingebrigts­en» eller se en førpremier­e på kino. Denne helgen arrangeres både Kortfilmda­gene KORT og kinoens dag.

Kortfilmda­gene KORT arrangeres for 9. gang i år. Stedet er KinoKino i Sandnes, og dagene er både fredag og lørdag. Programmet består av både filmvisnin­ger og faglig innhold.

Lokalt produserte filmer dominerer, men det vises også vinnere fra Den norske kortfilmfe­stivalen i Grimstad. Både dokumentar, fiksjon, serie og musikkvide­o. Fredrik S. Hanas «Rosalina» er en av kortfilmen­e som vises.

Lørdag får publikum vaere med bak kulissene i NRK-serien «Team Ingebrigts­en». Til stede er regissør Silje Evensmo Jacobsen fra Stavanger og fotograf Nils Petter Devold bosatt i Sandnes.

Det blir også et eget barnekortf­ilmprogram lørdag.

Kinoens dag er en mye lengre tradisjon, den arrangeres i år for 31. gang. Halv pris, førpremier­er, spesialvis­ninger og overraskel­ser preger som vanlig arrangemen­tet.

– I år har vi fire førpremier­er: «A simple favor», «Suspiria», «Life itself» og «Grinchen». Men siden progammet allerede er så tettpakket for tiden, har vi ikke hentet opp så mange tidligere viste filmer i år, sier kinosjef Stig M. Pedersen i Odeon Kino Stavanger og Sandnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway