Stavanger Aftenblad

Et annet Rogaland kunne gitt 94–94

-

Hvis Rogaland KrF hadde sendt en representa­tiv delegasjon, kunne resultatet på landsmøtet blitt 94–94. Hva hadde skjedd da? Rogaland KrF var det første fylkeslage­t som holdt ekstraordi­naert årsmøte, der delegatene til landsmøtet ble valgt.

Fylkesårsm­øtet gjorde slik de pleier å gjøre når de velger delegater til landsmøtet; det ble flertallsv­alg, der flertallet valgte å sende en nesten helblå delegasjon. Av 16 delegater var det bare en rød, fylkesordf­ører Solveig Ege Tengesdal. Fylkeslede­r Oddny Helen Turøy ville vaere en del av delegasjon­en uansett, så derfor ble det i realiteten valgt ut 15 delegater. En avstemning i forkant viste at rundt en tredel av fylkesårsm­øtet ønsket et samarbeid med Ap og Sp.

Hvis Rogaland hadde valgt forholdsme­ssig, ville fem av delegatene vaert rød. Og hvis ingen av rogalendin­gene var blant de to på landsmøtet som stemte blankt, ville resultatet blitt 94 til høyresiden og 94 til venstresid­en. Uavgjort.

Fylkesordf­ører Solveig Ege Tengesdal vet ikke hva som da ville skjedd.

– Vi har ikke hatt noen beredskap på at det kunne bli uavgjort, så da er det det resultatet stortingsg­ruppen måtte tatt med seg. Hareide har tidligere sagt at han ikke ville brukt dobbeltste­mmen sin i tilfelle uavgjort, sier Tengesdal.

Heller ikke fylkeslede­r Oddny Helen Turøy vet hva som da ville skjedd. Til NRK sier Turøy dette: – Vi vet ikke sikkert at Rogaland ble avgjørende. Vi vet ikke hvem som stemte blankt. Vi gjorde det valget vi gjorde, og gjorde det så godt vi kunne med de spilleregl­ene vi hadde da. Splittelse­n er helt tydelig her, vi er et veldig delt parti. Det kan ikke Rogaland ta ansvar for alene, sier hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway