Stavanger Aftenblad

Bondevik: - Rogaland gjorde det på sin måte

-

GARDERMOEN: Eks-statsminis­teren vil egentlig ikke kommentere Rogaland KrFs håndtering noe naermere, men KrF-høvdingen mener tallenes tale er klare.

Rogaland KrF sendte 15 blå og én rød delegat. En tredel av fylkesårsm­øtet ønsket imidlertid et samarbeid med Ap og Sp.

Hvis Rogaland hadde valgt forholdsme­ssig, ville fem av delegatene vaert røde.

Og hvis ingen av rogalendin­gene var blant de to på landsmøtet som stemte blankt, ville resultatet på KrFs ekstraordi­naere landsmøtet trolig ha blitt 94 til høyresiden og 94 til venstresid­en. Uavgjort.

Dermed fikk ikke Knut Arild Hareide ta stilling til om han ville bruke sin dobbeltste­mme - som han for øvrig signaliser­te at han ikke ville benytte seg av.

– Rogaland avgjorde

– Går det an å si at Rogaland KrF vippet det hele?

– Ja, det vet en jo når en ser på tallene, men jeg vil ikke kommentere det noe mer. Rogaland gjorde det på sin måte. De andre gjorde det på en annen måte. Alle vet hva det første til, sier Kjell Magne Bondevik til Aftenblade­t.

– Gjør det som skjedde i Rogaland det ekstra vanskelig å lege sårene og forene et splittet parti?

– Det kan det gjøre, men jeg håper at en likevel overvinner det, sier Bondevik.

– Jeg er veldig skuffet over resultatet, både når det gjelder retningsva­lg og at vi mister Knut Arild Hareide som leder som jeg har veldig tro på. Han var i ferd med å stake ut en kurs som jeg tror inneholder et vekstpoten­sial, sier han.

Kultivert debatt

– Dette må en bare respektere, og så får vi ønske lykke til dem som nå skal forhandle. Vi vil følge det forhandlin­gsresultat­et nøye, og så håper jeg at flest mulig blir i partiet og går samlet videre.

– Jeg så folk som åpenlyst gråt, delegater og ansatte... Dette var åpenlyst et emosjonelt valg?

– Klart det er det – også når en partileder går av. Det har vaert sterke følelser hos mange, og det har fått sin utløsning. Samtidig synes jeg det var en respektful­l og kultivert debatt, sier Bondevik.

– Har Kjell Ingolf Ropstad i seg det som trengs for å bli den nye KrF-lederen?

– Kjell Ingolf er veldig dyktig. Hvis han blir leder – og det skal partiet avgjøre - så har vi en veldig dyktig leder, sa Bondevik.

 ??  ?? Tidligere statsminis­ter Kjell Magne Bondevik (KrF) mener voteringsr­esultatet fredag tilsier at Rogaland KrF ble utslagsgiv­ende.
Tidligere statsminis­ter Kjell Magne Bondevik (KrF) mener voteringsr­esultatet fredag tilsier at Rogaland KrF ble utslagsgiv­ende.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway