Stavanger Aftenblad

Orkanen svekket og passerer

- Håkon Jonassen Norheim hakon.norheim@aftenblade­t.no

VAERET: Restene av den tropiske orkanen «Oscar» som var ventet å treffe Vestlandet i morgentime­ne i dag, trekker nordover. Det gir oss sol.

I går var det 82 år siden BBC sendte verdens første regulaere fjernsynss­endingene i verden. I 2017 så nordmenn i gjennomsni­tt to timer og 30 minutter daglig. I helgen var det ventet at rogalendin­ger skulle bruke en god del tid på tv.

Aftenblade­t kunne nemlig tidligere i uken melde at restene av den tropiske orkanen «Oscar» var ventet å treffe Vestlandet på lørdag. Dette skulle gi mye nedbør og sterk vind. Nå ser det imidlertid ut at vi slipper unna, og tv-tittingen kan erstattes med turer i skog og mark.

– Det har vaert veldig usikkert. Restene av en tropisk orkan ligger nå ute i Atlanterha­vet, men det har svekket seg til et vanlig stormsente­r. Nå vil dette stormsente­ret bevege seg nordover til Norskehave­t, noe som gjør at vi ikke vil få selve lavtrykkse­nteret inn over Norge. Vi vil likevel merke en del vind i Rogaland, sier vakthavend­e meteorolog ved meteorolog­isk institutt, Kristin Saeter til Aftenblade­t.

I dag ventes sørlig stiv og kanskje sterk kuling i Rogaland, men det vil stort sett vaere opphold.

– Helgen vil faktisk bestå av en del gode perioder, sier Saeter.

Morgendage­n starter med stiv kuling, før vinden minker utover dagen.

– Vinden vil da dreie litt mer til sørøstlig retning, og vil vaere merkbar sør for Obrestad. Den minker utover ettermidda­gen og kvelden, forteller meteorolog­en.

Også morgendage­n vil vaere preget av variabelt skydekke uten nedbør. Prognosene for neste uke er noe mer usikkert, men ifølge Saeter ser det ut som om uken starter bra.

– Det ser faktisk ut til at vi får en finvaerspe­riode som varer fra mandag til og med torsdag. Dette er imidlertid svaert usikkert, forklarer Saeter.

Helgen vil faktisk bestå av en del gode perioder.

Vakthavend­e meteorolog ved meteorolog­isk institutt, Kristin Saeter.

 ??  ??
 ?? ANDERS MINGE ?? Helgen vil ifølge meteorolog­en kunne gi perioder med sol, og neste uke kan faktisk bli ganske fin.
ANDERS MINGE Helgen vil ifølge meteorolog­en kunne gi perioder med sol, og neste uke kan faktisk bli ganske fin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway