Stavanger Aftenblad

Kjempesalg for Bon Jovi og Karpe

- Leif Tore Lindø leif.tore.lindo@aftenblade­t.no

Halvannen time etter at billettsal­get åpnet var det solgt over 20.000 billetter til Bon Jovi-konserten på SR Bank Arena 8. juni.

– Det går unna i et vanvittig tempo. Jeg fikk nettopp beskjed om at vi passerte 20.000 solgte billetter, sa Per Vervik i Stavanger Artistbyrå til Aftenblade­t klokka 11.30 fredag.

Billettsal­get er delt opp i mange kategorier. Det ble også solgt mange billetter på forhåndssa­lget gjennom ulike kanaler. Vervik var likevel litt overrasket over tempoet.

– Jeg har hatt stor tro på at dette ville bli bra, men at det går så fort, det overrasket meg.

«Spinndyre» billetter igjen

De er det «vanlige» billettene som går først. Premium-billetter og enkelte sitteplass­er var det tilgang på lenger ut på dagen. I tillegg holder arrangøren igjen noen billetter som slippes ut på markedet etter hvert.

– Dette blir utsolgt, det er jeg helt sikker på, sa Vervik midt på dagen.

Allerede fredag formiddag var det annonser på Finn.no for folk som ville selge - og kjøpe - billetter til konserten.

Da Aftenblade­t gikk i trykken fredag var det bare noen få enkeltsete­r ledige, samt billetter i de aller dyreste kategorien­e. Disse koster fra 1600 til over 6000 kroner og gir folk blant annet egen inngang og VIP-turer bak scenen.

Resten er utsolgt.

Karpe-salg på rekordtid

Bon Jovi var ikke den eneste artisten folk sto i billettkø for på fredag. Karpe fikk billettsys­temet i Konserthus­et til å knele.

– Jeg har aldri opplevd et så stort trykk, sier markedsans­varlig i Konserthus­et, Kristine Grude Nesvik om konserten med Karpe.

Konserten er nå utsolgt, og responsen på Karpe-billettene som ble sluppet klokka 09.00 fredag var overvelden­de. Billettsys­temet til Konserthus­et gikk ned i knestående.

– Konserten kunne vaert utsolgt på fem minutter, men systemet klarte ikke å håndtere alle forespørsl­ene, sier Nesvik.

Festivalen Ugå måtte selv legge ut en melding på Facebook hvor de ba publikum om å vaere tålmodige.

Enormt trykk

Da Byas ringte Nesvik klokka 10.00 fredag, var det ingen billetter tilgjengel­ig, men fortsatt 110 personer som prøvde å sjekke ut billettene de hadde reservert.

Nesvik forteller at det er snakk om totalt 1460 billetter.

– Jeg har jobbet her i ett år nå og jeg har aldri opplevd et så stort trykk, sier Nesvik om pågangen.

Vanligvis har du 30 minutter på deg til å sjekke ut billettene du ønsker å bestille. Denne fristen måtte Konserthus­et utvide, i frykt for at mange skulle få konsertdrø­mmen knust på grunn av et tregt billettsys­tem.

KONSERTER: Etter en god time passerte Bon Jovi 20.000 solgte billetter. På samme tid solgte Karpe ut Stavanger Konserthus.

 ?? MICHAEL ZORN ?? Bon Jovi er åpenbart populaer. Fredag midt på dagen var alle billettene solgt, med unntak av de aller dyreste premium-billettene.
MICHAEL ZORN Bon Jovi er åpenbart populaer. Fredag midt på dagen var alle billettene solgt, med unntak av de aller dyreste premium-billettene.
 ?? FREDRIK REFVEM ?? Karpe spiller i Konserthus­et.
FREDRIK REFVEM Karpe spiller i Konserthus­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway