Stavanger Aftenblad

Ostehuset får nei til ølsalg

- Jone Østebø jone.ostebo@aftenblade­t.no

STAVANGER: Ostehuset har søkt om å få selge øl i en butikk i Norges Bank-bygget, men får blankt avslag fra rådmannen.

Ostehuset skal etter planen åpne restaurant og butikk over 1000 kvadratmet­er i to etasjer i Norges Bank-bygget før nyttår.

Skjenkebev­illing for alkohol ble tildelt allerede i januar. Men nå har Ostehuset også søkt Stavanger kommune om å få selge øl, inkludert et egenprodus­ert, i butikkloka­let, som skal vaere atskilt fra restaurant­en.

I butikken skal Ostehuset i hovedsak tilby bakerivare­r, drikkevare­r, servietter, korger og andre mindre interiørti­ng, ifølge saksdokume­ntene. I tillegg til alkohol, hvis kommunen tillater det.

Men i innstillin­gen til politikern­e i formannska­pet anbefaler rådmannen et tydelig nei. Ifølge kommunens retningsli­njer kan salgsbevil­ling for alkohol bare gis til dagligvare­butikker, bryggeriut­salg og spesialfor­retninger for øl og mineralvan­n.

Og ifølge rådmannen faller Ostehusets butikk klart utenfor alle disse tre kategorien­e. Rådmannen viser ellers til at kjøttbutik­ken Gabbas i fjor fikk avslag på en lignende søknad.

Tom Helge Sørensen, en av eierne av Ostehuset, håper at politikern­e konkludere­r helt annerledes enn rådmannen.

– Vi ønsker å selge øl generelt, ikke bare vårt eget. Og derfor anser vi oss for å vaere en spesialbut­ikk for øl og mineralvan­n, sier Sørensen.

Saken blir behandlet i formannska­pet 8. november.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway