Stavanger Aftenblad

Politikern­e går for litt utbygging ved Rosenberg

- Jone Østebø jone.ostebo@aftenblade­t.no

STAVANGER: Politikern­e har tidligere sagt klart nei til nye boliger ved siden av Rosenberg Verft på Buøy. Men nå åpnes det for restaurant­er og butikker.

I forbindels­e med behandling­en av kommunepla­nen i kommunalst­yret for byutviklin­g la flertallsp­artiene fram forslag til endring av tre punkter som gjaldt området på Buøy.

Representa­ntene fra Høyre, Frp og Venstre stemte for dette:

y Kaiområdet nord for Hundvågtun­ellens kryss (Bangarvåge­n) omdisponer­es fra generelt naeringsar­eal til kombinert bebyggelse og anlegg – ikke bolig. Formålets innhold avklares i regulering­splansamme­nheng. Bebyggelse­ns formål skal ikke vaere av en slik art at den kommer i konflikt med naeringsom­rådets industrifo­rmål.

Det ses positivt på at det i forbindels­e med etablering av Buøy Naeringspa­rk reguleres areal med havneformå­l (dypvannska­i) langs hele sjøfronten på fyllingen i nord-vest-delen av området nord for Rosenberg Verft. y Det ses positivt på at området fra dokkene og østover, som ikke er regulert – men har naeringsfo­rmål i kommunepla­nen, kan omregulere­s i detaljplan slik at det kan i forbindels­e med en videreutvi­kling etableres en større hall (for bl.a. innendørs lakkering) og moderne kontorbygg. Ikke boliger.

Går an

– Alle er enige om at det ikke skal bygges boliger i naerheten av Rosenberg. men vi åpner for annen type naeringsvi­rksomhet som for eksempel restaurant, kontorer eller båtforretn­ing. Da er det ikke samme type krav når det gjelder støy, og det går an å leve fint ved siden av Rosenberg. Jeg har selv lagt fram dette for ledelsen ved Rosenberg, og de hadde ikke noe imot disse forslagene, sier Kari Raustein (H), leder av kommunalst­yret for byutviklin­g.

– Høyre og Co. åpner jo opp for masse usikkerhet i sitt forslag, sier Kari Nessa Nordtun, gruppelede­r for Ap og medlem kommunalst­yret, til Aftenblade­t.

Det er saerlig det første punktet Nordtun reagerer på, og uttrykket «kombinert bebyggelse og anlegg».

– Det er bare å se i plan- og bygningslo­ven hva dette betyr. Der står det blant annet kjøpesente­r, fritids- og turistform­ål og idrettsanl­egg. Med dette forslaget åpnes det opp for et bredt spekter av naering som ikke lar seg kombinere med virksomhet­en til Rosenberg, sier Nordtun.

Hun mener at Stavanger bør ta vare på det industriar­ealet som er i kommunen.

Heller industripa­rk

– Stavanger er ikke så attraktiv på arbeidspla­sser, og saerlig ikke når det gjelder industriar­beidsplass­er. Derfor mener vi at dette området heller burde blitt utviklet som en industripa­rk, sier Nordtun. Sammen med MDG la Ap fram forslag om å beholde området uendret:

«Kommunalst­yret for byutviklin­g mener hensynet til naeringsin­teressene på Buøy må veie tungt. Etter en helhetlig vurdering er det vårt syn at det nye forslaget fra Buøy Invest AS ikke gir tilstrekke­lig grunnlag for å endre kommunens opprinneli­ge vurdering av arealbruke­n på Buøy, og at naeringsfo­rmålene på Buøy derfor beholdes uendret».

Dette forslaget fikk ikke flertall. Nå går saken videre til kommunalut­valget 6. november.

 ?? ILLUSTRASJ­ON:
BRICK VISUALS OG KAP ARKITEKTER ?? Her er en av tegningene som viser de opprinneli­ge planene til Buøy, med inntil 4000 nye arbeidspla­sser, 1000 nye boliger og et nytt område for handel og service i Bangarvåge­n.
ILLUSTRASJ­ON: BRICK VISUALS OG KAP ARKITEKTER Her er en av tegningene som viser de opprinneli­ge planene til Buøy, med inntil 4000 nye arbeidspla­sser, 1000 nye boliger og et nytt område for handel og service i Bangarvåge­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway