Stavanger Aftenblad

Her vinner dugnadsfol­ket uansett hvem som taper

- Tarald Aano tarald.aano@aftenblade­t.no

SPILL: En skikkelig dårlig taper. En enda verre vinner. Og en haug med folk som bruker tid og krefter på andre. Det nye brettspill­et Best i Byen er lansert.

– Dette skal jeg virkelig spille med de tre barna mine, sier Lars-Peder Nagel, markedssje­f i Oilers.

– Og hjemme hos oss skal de ta pause fra dataspille­t Fortnite, lover kollegaen hans i Viking, Børge Moi Nilsen. Mellom dem ligger det nye brettspill­et Best i Byen, sterkt inspirert av Monopol, men flyttet til Stavanger og med oppdaterte regler. 40 lokale firma er med som sponsorer, Aftenblade­t er blant dem. De har hver sine felt på brettet; eiendommer som kan kjøpes og selges. I tillegg er det sjansekort som trekkes underveis, knyttet til de ulike firmaene i spillet. Der er det mye humor - blant annet dukker revyskikke­lsen Preben jr. opp på flere av kortene.

Dugnad

Ideen er at lokale idrettslag skal selge dette på dugnad for å skaffe inntekter til klubbkasse­n. I tillegg til Oilers og Viking er Stavanger Svømmeklub­b, Randaberg Håndballkl­ubb, Straen Turn og flere andre med. Men det er plass til flere, sier prosjektle­der Birgitte Berentsen.

– Vi har solgt noen tusen spill allerede, for firmaene som har kjøpt seg plass på spillebret­tet, har også kjøpt spill til sine ansatte eller kontakter, sier hun.

Stine Sofies Stiftelse

Det er ikke bare idretten som sitter igjen med inntekter hvis dette spillet blir en suksess. En slump penger vil også gå til Stine Sofies Stiftelse som jobber for at barn skal vokse opp uten vold. Både Oilers og Viking har lenge hatt samarbeid med stiftelsen, og begge klubbene har bestemt at alle inntektene de får fra spillet, skal gå til stiftelsen­s arbeid.

– Hver dag jobber vi for at norske barn skal ha en barndom uten vold, derfor er denne støtten så viktig, sier generalsek­retaer Ada Sofie Austegard.

– Hvorfor akkurat denne stiftelsen?

–Arbeidet hun og stiftelsen gjør, er ekstremt viktig. Derfor er det naturlig for oss å gi vår andel til dette arbeidet, sier Moi Nilsen som understrek­er at både Oilers og Viking også tidligere har samarbeide­t med stiftelsen. De to represente­rer hver sin toppklubb, og da er det ekstremt viktig å vinne.

Tap og vinn, samme sinn? Men hvordan er det når to skikkelige vinnerskal­ler kaster terning og bøyer seg over et brettspill?

– Jeg innrømmer glatt at jeg er en elendig taper, sier Vikings Børge Moi Nilsen.

Ille.

–Og jeg er nok en skikkelig dårlig vinner, innrømmer Oilers’ Lars-Peder Nagel.

Antakelig enda verre.

 ?? JARLE AASLAND ?? Lars-Peder Nagel fra Oilers, fra venstre, Børge Moi Nilsen fra Viking, Ada Sofie Austegard fra Stine Sofies Stiftelse og prosjektle­der Birgitte Berentsen samlet rundt det nye spillet Best i Byen i Valbergtår­net i Stavanger.
JARLE AASLAND Lars-Peder Nagel fra Oilers, fra venstre, Børge Moi Nilsen fra Viking, Ada Sofie Austegard fra Stine Sofies Stiftelse og prosjektle­der Birgitte Berentsen samlet rundt det nye spillet Best i Byen i Valbergtår­net i Stavanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway