Stavanger Aftenblad

Skadet jente overført til SUS

- Håkon Jonassen Norheim hakon.norheim@aftenblade­t.no

BOGAFJELL: Rektor ved Bogafjell ungdomssko­le Jørgen Slyk sier både elever og personal har kommet styrket ut av hendelsene omkring bussulykke­n. Samtidig er jenta som ble skadet overført til Stavanger Universite­tssjukehus for videre behandling.

For to uker siden havnet en buss med elever fra Bogafjell skole på vei hjem fra leirskole i Evje i en bussulykke nord for Lyngdal. Bussen skal ha fått en skrens, og traff autovernet på andre siden av veien.

To elever og bussjåføre­n ble skadet i ulykken, og en av elevene, en jente (12) ble alvorlig skadet Ifølge etterforsk­ningsleder Kjell Arne Sandal ved Farsund og Lyngdal lensmannsk­ontor, er jenta nå flyttet til Stavanger universite­tssjukehus.

– Jenta er overført fra Sørlandet sykehus til Stavanger universite­tssjukehus, og blir behandlet der en stund fremover. Jenta skal ha fått kraftige bruddskade­r i det ene benet, sier Sandal til Aftenblade­t.

Det var en tøff fredag og helg for skole, foreldre og elever. Og mandagen, første skoledag etter ulykken, var naturlig nok preget av det som hadde skjedd. I tiden etter ulykken har de som har trengt det, fått nødvendig oppfølging. Hverdagen er ifølge rektor ved Bogafjell skole, Jørgen Slyk bra.

– Hverdagene våre er som regel best når det er rimelig gode. Elevene som trenger oppfølging har blitt ivaretatt av skolen. Hverdagene er i sum gode, sier Slyk.

– Alle er preget

Rektoren sier at de har vanlige skoledager, men at de følger ekstra godt med på elevene og de som gir uttrykk for ting. Slyk er klar på at det også kommer noe godt ut av å oppleve noe så dramatisk.

–Alle er på en eller annen måte noe preget av det som skjedde. Det handler om at vi er mennesker. Og det er flott at vi er det med kjøtt, blod og følelser. Det som er positivt er at vi med en slik hendelse vil oppleve et bedre samhold. Det gjør noe med oss. Både blant personale og mellom elevene, sier Slyk.

Etterforsk­ningen

Ifølge etterforsk­ningsleder Kjell Arne Sandal ved Farsund og Lyngdal lensmannsk­ontor er de ennå ikke ferdige med etterforsk­ningen av saken.

– Det gjenstår noen vitneavhør før vi kan oppsummere og konkludere. Vi kan ikke gå ut med noe mer på dette tidspunkte­t, sier etterforsk­ningsleder Kjell Arne Sandal.

Statens havarikomm­isjon for transport har heller ikke bestemt seg for om de vil iverksette videre etterforsk­ning i saken. Avdelingsd­irektør Rolf Mellum sier til Aftenblade­t at saken ligger litt på vent.

– Vi har samlet noe informasjo­n på saken, men vi har ikke besluttet om vi skal iverksette noen full undersøkel­se. Vi har det vi trenger for å følge opp, men vi må se litt på hvordan situasjone­n ser ut fremover. Dette er en ulykke som kunne ha gått mye verre enn den gjorde, så laeringspo­tensialet ligger her, sier Mellum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway