Stavanger Aftenblad

Tidligere politimann pågrepet i Georgia etter å ha rømt fra narkotikad­om i Norge

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

STAVANGER: I september 2015 ble den russiske statsborge­ren dømt til to år og to måneders fengsel for oppbevarin­g av åtte kilo marihuana. Da han skulle sone, var han vekk.

To polititjen­estemenn fra SørVest politidist­rikt var nylig i Georgia for å hente 42-åringen som for tre år siden ble dømt for grov narkotikak­riminalite­t i Norge. To rettsinsta­nser – Stavanger tingrett og Gulating lagmannsre­tt – fant det bevist utover enhver tvil at domfelte hadde hatt en sentral rolle i narkotikas­aken, som omfattet åtte kilo marihuana. Domfelte selv, som i retten opplyste at han i sitt hjemland hadde jobbet som politimann, har hele tiden nektet straffskyl­d.

Internasjo­nalt etterlyst Ifølge dommene ble marihuanae­n plassert i gasstanken til en bil i Tyskland. Gasstanken ble demontert ved domfeltes adresse på Mariero i Stavanger og tatt med inn i en bod. Her ble den åpnet og stoffet ble lagt i poser.

Domfeltes fingeravtr­ykk ble funnet på en av posene. 42-åringen ble også observert av politispan­ere da han overlevert­e to poser med marihuana til en annen mann som ble dømt i samme sak.

– Domfelte bodde i Stavanger sammen med sin familie, men tidlig i 2017 ble vi klare over at han ikke lenger var i landet. Først ble han etterlyst nasjonalt, før han ble etterlyst internasjo­nalt. 13. mai i år ble han pågrepet i Georgia. Etter det har vi jobbet med å få ham utlevert, sier politiadvo­kat Karen Mork, som var påtaleansv­arlig

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway