Stavanger Aftenblad

Hallikpara­grafen

-

y Straffelov­en paragraf 202: Den som: y a) fremmer andres prostitusj­on eller b) leier ut lokaler og forstår at lokalene skal brukes til prostitusj­on eller utviser grov uaktsomhet i så måte, straffes med bøter eller fengsel inntil 5 år. y Med prostitusj­on menes i denne bestemmels­en at en person har seksuell omgang eller handling med en annen mot vederlag.

jurist i narkotikas­aken.

Hallik-tiltale

Domfelte ble pågrepet da han skulle krysse grensen inn til Georgia. Frem til torsdag har han sittet i georgisk politi sin varetekt. Natt til fredag kom 42-åringen tilbake til Stavanger i følge med to polititjen­estemenn fra Sør-Vest politidist­rikt. I Norge er det ikke bare soning av narkotika-dommen som venter. I tillegg må den tidligere politimann­en svare for det påtalemynd­igheten mener er hallikvirk­somhet.

I tiltalen, som er tatt ut av statsadvok­at Folke Åmlid, står det at 42-åringen leide ut tre leilighete­r i Stavanger og Sandnes til kvinner som benyttet dem til salg av seksuelle tjenester.

I tiltalen varsles det at det vil bli lagt ned påstand om inndragnin­g av tiltaltes vinning til fordel for statskasse­n.

Tiltalen ble tatt ut allerede i september 2016 og rettssaken var berammet til mars 2017. Da tiltalte ikke var i landet, ble imidlertid hallik-saken satt på vent.

– Vi vil nå beramme saken på ny. Domfelte vil bli overført til soning for narkotikad­ommen så snart som mulig, sier Mork.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway