Stavanger Aftenblad

Bystyret må avvise regulering­splan for Skansen-området

- Jorunn Haram Thomas Middelthon Bodil Kalvig Styret i Vårt Stavanger

Foreningen Vårt Stavanger ser med stor skepsis på foreliggen­de detalj-regulering­splan for Skansenomr­ådet (plan 2393P, sist revidert Byog samfunnspl­anlegging 10.09.2018 v/ Alliance arkitekter AS 10.07.2018). Vi reagerer først på at den foreslåtte planen som utlegges til behandling vil gjøre store unntak i alle tidligere vedtatte vernebeste­mmelser for området. Dette gjelder i høyeste grad kulturminn­eplanen for sentrum og den såkalte trehusbyen. Minst fire eldre verneverdi­ge bygninger fra ca.1860-årene må ofres for høyhus i betong, en plan som er et fremmed-legeme i miljøet.

Vi vil støtte Fylkesrådm­annens uttalelse om at de to husene i Nedre Holmegt. 2. skal bevares. Dessuten hele husrekken i Baadegaten som eierne bevisst har latt forfalle.

Dessuten slutter vi oss til Storhaug bydelsutva­lg som uttaler at fasadene langs Skansegate­ns nybygg må gis spesiell arkitekton­isk kvalitet og materialva­lg, noe de forelagte arkitektsk­isser ikke på noen måte tilkjenneg­ir.

Innseiling­sinntrykke­t til Vågen og historisk bebyggelse krever noe helt annet.

Vårt Stavanger som med hørings- og uttalerett i både regulering­s- og byggesaker vil her uttale sin skepsis til denne betydelige inngripen i dette uhyre verneverdi­ge trehusmilj­øet.

Vi frykter for at om denne tillatelse­n gis, vil det kunne medvirke til å skape presedens for liknende saker i fremtiden. Vi håper derfor at bystyret avviser saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway