Stavanger Aftenblad

– Viking har tapt mange kamper og vaert ustabile

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

SERIEINNSP­URT: Han beskriver Viking som et farlig lag offensivt, men har også merket seg svakhetene. Mjøndalent­rener Vegard Hansen er klar for søndagens toppkamp.

– Stemningen her er nesten elektrisk, interessen for oppgjøret er enorm. Det kommer til å bli utsolgt. Jeg har aldri opplevd denne typen interesse rundt en seriekamp i 1. divisjon før, sier Vegard Hansen til Aftenblade­t.

Mjøndalen har satt seg i en veldig god posisjon foran søndagens kamp mot Viking og de to siste serierunde­ne. Laget leder 1. divisjon to poeng foran Viking og fire foran Aalesund.

Fulle av selvtillit

Det betyr at Hansens mannskap kan feire direkte opprykk til eliteserie­n dersom de slår Viking søndag. Uansett får de en ny matchball borte mot Florø i siste serierunde.

Hansen understrek­er at spillerne hans virker rolige, trygge og er fulle av selvtillit foran toppkampen mot Viking. Han vet også at Viking må gå for seier på Isachsen stadion dersom de skal styre egen skjebne med tanke på direkte opprykk.

– Tommy Høiland vil nok presse litt høyt, og laget følge etter, men jeg tror det blir en forsiktig start på kampen. Dersom det står uavgjort et stykke ut i 2. omgang, kommer Viking til å gå for seier. Det vil gi oss noen utfordring­er, men også muligheter, påpeker treneren som tok Mjøndalen til eliteserie­n i 2014 da de slo Brann i de to kvalifiser­ingskampen­e.

Slik ser Hansen på Viking

– Det er lite som slår det å vinne mot Brann over to kamper, men å rykke direkte opp i kamp med tre storklubbe­r som rykket ned forrige sesong, er større. Dersom vi skulle klare det, legger Hansen til. Han har trent klubben siden 2006.

– Hvilket inntrykk har du av Viking?

– Både Viking og vi er to spillende lag med omtrent samme formasjon. Viking har scoret litt flere enn oss, men har også sluppet inn flere. De er farlige offensivt og har en god rekke på topp med mange målscorere. Troppen er også bred og består av mange gode spillere.

– Samtidig har de gitt bort en del rom og fått noen smeller. Viking har tapt mange kamper og vaert ustabile. Jeg anser styrkeforh­oldet som ganske likt og tror det blir en tett, intensiv og spennende kamp, svarer Vegard Hansen foran søndagens skjebnekam­p.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway