Stavanger Aftenblad

Tror ikke på Viking-duell

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Viking mot Sandnes Ulf i kvalikkamp for opprykk kan fort bli et scenario, men Bengt Saeternes tror ikke det skjer.

Til tross for de lyseblås tilbakesla­g og første tap på ni kamper forrige søndag på Strømmen, er laget bare ett poeng bak kvalikplas­serte Ull/Kisa på sjette.

Og til tross for Vikings to nylige oppturer der 3–1 borte mot Aalesund var saerlig sterkt, er det ingen sensasjon om de mørkeblå taper søndag for bunnsolide Mjøndalen. I så fall får Aalesund igjen sjansen til å ta seg forbi og puffe Viking ned til tredje og kvalik. – Innerst inne tror jeg Viking klarer dette, og at vi eventuelt får Aalesund i kvalik. Jeg tror både Viking og Aalesund spiller uavgjort til helgen, det holder for Viking, spår Bengt Saeternes. –For oss vil det vaere fantastisk å få forlenge sesongen og spille 90 minutter vinn eller forsvinn kamp, understrek­er han, og er inneforstå­tt med at laget har en jobb å gjøre bare for å ta den nødvendige klatreture­n fra tiende til sjetteplas­s på tabellen.

Avspark klokken 12.00 Sandnes-treneren kan tabellen, kjenner muligheten­e, men er mest opptatt av at hans eget lag gjør jobben under søndagens middagskam­p mot Hamkam. Avspark for hele serierunde­n i Obosligaen er satt til det uvanlige tidspunkte­t 12.00.

– Vi er nødt til å forbedre oss betydelig og vise hjemmepubl­ikummet en skikkelig kamp.

– Etter flere brukbare prestasjon­er og noen få riktig gode gjennom åtte kamper uten tap, kom vi veldig nedpå mot Strømmen. Første omgang var lavmål, mener treneren som krever og venter to seiere og seks poeng de to siste kampene.

Den aller siste går borte mot forlengst nedrykkskl­are Levanger. – Nøkkelen ligger i en god prestasjon mot Hamkam. Klarer vi det, sklir Levanger-kampen av seg selv, tror Saeternes.

Seks poeng bør gi kvalik Sandnes-treneren er rimelig sikker på at seks poeng de to siste, er nok til å passere Ullensaker/Kisa og Tromsdalen som har 40 poeng mot Sandnes Ulf sine 39. I tillegg er det mulig å hente inn Kongsvinge­r (41 poeng) på femteplass.

Sandnes Ulf må spille søndagens kamp uten veteranen Bjørnar P. Holmvik, han er karantener­ammet etter å ha fått gult mot Strømmen. Sannsynlig lag:

Nicklas Frenderup – Herman Kleppa, Jasmin Bogdanovic, Tapio Heikkilä, Axel Kryger – Remi Johansen, Akinshola Akinyemi, Kristian Brix – Vidar Nisja - Erixon Danoso, Niels Vorthoren.

PS: Keeper Nicklas Frenderup er tatt ut i Trinidad og Tobagos landslagst­ropp.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway