Stavanger Aftenblad

– Slik vi spilte har vi ingenting i Eliteserie­n å gjøre

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

FOTBALL: Kvalifiser­ingsdrømme­n ble et mareritt da HamKam knuste Sandnes Ulf 3-1.

Det var en alvorstyng­et og skuffet Sandnes Ulf-trener som møtte pressen i spillertun­nelen etter siste hjemmekamp. Han brukte noen minutter etter kampen som HamKam vant 3-1 på å få ut frustrasjo­n sammen med klubbens daglige leder Tom Rune Espedal før han var klar for å snakke med andre.

– Jeg er skuffet og langt nede når det gjelder det vi leverer. Det var den siste sjansen vi hadde, og så leverer vi en så dårlig prestasjon. Vi tapte fullt fortjent og har ingen unnskyldni­nger, sier Bengt Saeternes.

– Hva skjedde?

– Det må vi se på. Jeg klarer ikke si det nå. Det handler om at vi må dra i samme retning og noen er ikke der de skal vaere. Jeg syns vi blir feige utover i kampen, sier Saeternes som ikke legger skjul på at han er svaert skuffet før han legger til:

– Slik vi spilte i dag har vi ikke noe i Eliteserie­n å gjøre uansett. Vi må stikke fingeren i jorden og innse hvor vi står nå.

Kaptein Axel Kryger var helt enig med sjefen.

– Vi spilte helt elendig. Jeg syns synd på publikum som var på tribunen i dag, sier Kryger etter den viktige seriekampe­n.

Hjemmepubl­ikummet delte trolig Saeternes og Krygers mening for allerede 10 minutter før kampslutt begynte folk å forlate stadion.

Mål ut av intet

Både Sandnes Ulf og HamKam måtte vinne om de fortsatt skulle henge med i kampen om kvalifiser­ingsplass. Starten på oppgjøret var preget av stillingsk­amp mellom de to lagene, og verken vertene eller gjestene klarte å holde på ballen mer enn fire-fem pasninger. Det så ut til å kunne bli en sjansefatt­ig kamp, men så, litt ut av det blå, scoret HamKam. Simen Bolkan Nordli fikk lagt inn helt nede ved dødlinjen på venstre side. Ballen havnet hos Ivar Sollie Rønning foran Ulf-målet. HamKam-angriperen kunne lett bredside den til høyre for en sjanseløs Frenderup.

Etter scoringen var det HamKam som styrte kampen. Sandnes Ulf havnet på etterskudd og ble løpende mye imellom. Gjestene dominerte midtbanen og var klart det beste laget den siste halvdelen av første omgang.

Kaptein Kryger forklarer etter kampen at baklengsmå­let stresset dem. Sandnes Ulf hadde ingen god plan for hvordan de skulle komme inn igjen i kampen, og det endte med mange lange baller og dueller.

– Vi var ikke påskrudd så vi vant verken dueller eller andreballe­r. Vi ble løpende mye imellom og ble sliten, sier han med hengende hode i spillertun­nelen.

Økte ledelsen

Etter pause gikk Sandnes Ulf over til 3–5–2 i håp om flere innlegg og flere folk i boksen. Men det gikk ikke etter planen. Fem minutter ut i omgangen fikk vertene en real kalddusj da HamKam økte ledelsen til 2–0. Hamkams Nordli skrudde ballen rundt muren og satte den helt nede i venstre hjørnet for Frenderup.

Men de lyseblå ga ikke opp. 60 minutter ut i kampen sørget Tapio Heikkilä for å redusere for hjemmelage­t med en lekker scoring fra 30 meter. Da HamKam scoret sitt tredje for dagen 13 minutter senere var det over. Sandnes Ulf tapte 1–3.

– Vi var aldri i naerheten. Målet vi scoret var et drømmetref­f, det var nok eneste måten vi kunne komme tilbake i kampen på. Vi måtte score på slike lykketreff for vi var ikke i naerheten på andre måter, sier en aerlig Kryger.

Han fortalte at det var helt stille i Sandnes Ulf-garderoben etter kampen.

– Det er dårlig stemning nå, og det skal det vaere. Vi må gå i oss selv hele gjengen og finne ut hva vi holder på med og hvorfor det gikk galt, sier han.

 ?? ANDERS MINGE ?? Kaptein Axel Kryger var langt nede etter tapet mot HamKam som slukket håpet om kvalifiser­ingsspill for de lyseblå.
ANDERS MINGE Kaptein Axel Kryger var langt nede etter tapet mot HamKam som slukket håpet om kvalifiser­ingsspill for de lyseblå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway