Stavanger Aftenblad

Rolf Per Jenseg 90 år

-

Rolf Per Jenseg, er 90 år 7. november.

90 år har han beveget deg rundt omkring her i verden.

90 år med sorger, gleder, feilskjaer og framgang. 90 år hvor han har sett statsleder­e komme og gå. Opplevd hat, krig og utryddelse. Men også håp og samhold, oppbygging og vennskap, rosehav og omfavnelse­r.

Over 60 av disse årene har han også vaert far og omsorgsper­son.

Vi fem søsken vokste opp med en mor og far som viste vei og tok seg tid.

Vår far var aldri sint, men varm, mild og kjaerlig. Han viste oss at alle problemer kunne løses, og ga oss rom til å feile.

Minstebarn­et husker spesielt en episode der venninnene snakket om hvor vondt det gjorde å få ris. Selv syntes hun ris smakte ganske godt... Det tok lang tid før hun forsto hva de snakket om.

Vår far arbeidet ganske mye, og i perioder hadde han tre jobber samtidig. I de travleste periodene kunne han vaere litt fjern, veldig distré og drømmende.

Vi kan tenke oss at han drømte om en verden der alle hadde det godt - og at de minste av de minste aldri ville få oppleve vold og utestengel­se, men tvertimot bli overøst med kjaerlighe­t og ømhet.

Vår far drømte, og drømmer fremdeles, om en rettferdig verden hvor alle har en verdi i seg selv og hvor alle blir ønsket velkommen.

Han er hjemmekjae­r, men døren er åpen for alle. Mange personer har søkt tilflukt der, mennesker på flukt og mennesker på søken.

Røde Rolf kalte de ham, eller jernskjegg - fordi han hadde et imponerend­e skjegg. Men de kunne like gjerne ha kalt ham mannen med det store hjertet.

Vår far laerte oss å vaere oss selv, midt i en verden hvor vi helst skal vaere like.

Vi laerte å stå opp for våre meninger, men også å lytte til andres. Vi laerte å vaere nysgjerrig­e på livet og ta vare på de som var annerledes.

Vår far vokste opp som en bakersønn med 10 søsken.

Han levde i en tid der en tur til Amerika tok 14 dager, og man skrev brev til hverandre hvis avstanden var over 20 km.

Da kan man trygt si at det er imponerend­e at han i en alder av 90 år betaler sine egne regninger i nettbanken, sender sms til sine barn og barnebarn, er på Facebook og er mer oppdatert på nyhetene enn sine barn. I en alder av 90 år er han alltid klar for en god diskusjon og drømmer fremdeles om en varm og inkluderen­de verden. Idag ønsker vi å hylle vår far og takke ham for alt han har vaert og er for oss. Vi elsker ham høyt og håper han får en fin dag sammen med storfamili­en.

Lue, Jo, Dag, Eva og Annelise

 ?? OLAV WADBECH GUNDERSEN ?? Denne glade gjengen fra Sandnes, Sola, Randaberg og Stavanger har nylig vaert på sykkeltur. Bildet er tatt på sykkel- og gangveibro­en som forbinder den tyske byen Kehl med den franske byen Strasbourg. Broen krysser Rhinen, og grensen mellom de to land går midt i elven under broen. Foran fra venstre står Audun Stokka, Steinar Kjosavik, Anne Berit Rossavik Gundersen, Rosa Saether, Magne Nilsen, Liv Bodil Kallelid, Inger Frid Kjosavik, Ragnhild Skretting, Kari Stokka, Ole Harald Myklebust, Aslaug Myklebust, Anne Gry Bø, Hans Bø, Peder Skretting, Olav Frafjord og Olav Wadbech Gundersen. Bak fra venstre står Bård Harboe, Tarald Brekne og Marit Brekne.
OLAV WADBECH GUNDERSEN Denne glade gjengen fra Sandnes, Sola, Randaberg og Stavanger har nylig vaert på sykkeltur. Bildet er tatt på sykkel- og gangveibro­en som forbinder den tyske byen Kehl med den franske byen Strasbourg. Broen krysser Rhinen, og grensen mellom de to land går midt i elven under broen. Foran fra venstre står Audun Stokka, Steinar Kjosavik, Anne Berit Rossavik Gundersen, Rosa Saether, Magne Nilsen, Liv Bodil Kallelid, Inger Frid Kjosavik, Ragnhild Skretting, Kari Stokka, Ole Harald Myklebust, Aslaug Myklebust, Anne Gry Bø, Hans Bø, Peder Skretting, Olav Frafjord og Olav Wadbech Gundersen. Bak fra venstre står Bård Harboe, Tarald Brekne og Marit Brekne.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway