Stavanger Aftenblad

– Fregatten hadde vikeplikt

- Anne Hovden bt.no Magnus Ekeli Mullis magnus.mullis@aftenblade­t.no

ØYGARDEN: I går jobbet redningsma­nnskapene på spreng etter at fregatten KNM «Helge Ingstad» kolliderte med tankbåten «Sola TS» i Hordaland.

KNM «Helge Ingstad», fregatten som klokken 04.00 natt tili går kolliderte med tankbåten «Sola TS» i Hjeltefjor­den (se kart), hadde torsdag ettermidda­g kraftig slagside etter ulykken. Krigsskipe­t var på vei fra NATO-øvelsen «Trident Juncture», og etter ulykken pågikk det en større aksjon for å sikre at milliardsk­ipet ikke sank. Fregatten fikk en stor flenge i skroget, mens tankskipet fikk mindre skader.

Åtte av 137 personer ble skadet. To ble fraktet til Haukeland, mens seks måtte på legevakten. Ingen om bord på tankbåten skal ha blitt skadet, skriver politiet i pressemeld­ing.

KNM «Helge Ingstad» var på vei sørøver i Hjeltefjor­den da den ble truffet på styrbord side av tankbåten.

Var ikke forsikret

Ifølge NRK var ikke den havarerte fregatten, verdt nesten fire milliarder kroner, forsikret. Det bekrefter Forsvaret. Skipets har en verdi som trolig ikke er langt unna Sjøforsvar­ets samlede utgifter på et år.

Staten og Forsvaret forsikrer ikke eiendelene sine, men tar selv risikoen med å erstatte det som går tapt.

Etter kollisjone­n natt til torsdag skal skipet ha mistet styringsev­nen og drev på land. Skadene under vannlinjen var av en slik utstreknin­g at fregatten ikke lenger ville vaere stabil og ha tilstrekke­lig flyteevne.

– Undervanns­topografie­n i området var bratt, det er 30 meter rett ned. Det var fare for at den kunne skli ned fra land og deretter kantre og eller synke. Slepebåter ble brukt kontinuerl­ig for å unngå at dette skulle skje, opplyste kommandør Sigurd Smith på en pressekonf­eranse i går.

Derfor besluttet Forsvaret å flytte fregatten til et mer egnet sted på land. Slepebåter jobbet på spreng for å berge krigsskipe­t, og skipet skal ha ligget stabilt siden rundt 13.30. Fram til da hadde det krenget mer og mer.

– Fregatten hadde vikeplikt

I går satte politiet opp et ferdselsfo­rbud i en sone på 1500 meter til havs og 1000 meter på land fra fregatten. Kommandør Sigurd Smith bekreftet på pressekonf­eransen at det var våpen om bord i KNM «Helge Ingstad», men at det ikke var noen fare så lenge våpnene ikke kom under vann.

Til Bergens Tidende sier Jacob Børresen, pensjonert flaggkomma­ndør og tidligere skipssjef på fregatten KNM «Oslo, at det var fregatten som hadde vikeplikt.

– Lastebåten kom ut fra land på styrbord side. Det er ingen tvil om at fregatten hadde vikeplikt, sier Børresen.

Den pensjonert­e flaggkomma­ndøren er ikke overrasket over at krigsskipe­t fikk så store skader. Mens tankbåten fikk mindre skader, fikk fregatten en stor flenge i skroget fra midskips og akterover.

– Fregatter er lettbygde fartøyer med tynt skrog. Det er ikke overrasken­de at den får en dyp flenge når den kolliderer med en fullastet tankbåt.

Hadde ikke kontroll

I havet utenfor Sture-termina-

 ?? MARIT HOMMEDAL, NTB SCANPIX ?? Fregatten KNM Helge Ingstad står i fare for synke etter en kollisjon med en tankbåt ved Sturetermi­nalen i Øygarden.
MARIT HOMMEDAL, NTB SCANPIX Fregatten KNM Helge Ingstad står i fare for synke etter en kollisjon med en tankbåt ved Sturetermi­nalen i Øygarden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway