Stavanger Aftenblad

28 år gammel mann sto bak California-skyting

-

THOUSAND OAKS: Politiet har identifise­rt den antatte gjerningsm­annen bak skytemassa­kren i California som den 28 år gamle Ian David Long. Motivet for massakren er fortsatt ikke kjent.

13 mennesker ble drept, deriblant Long, i skytingen på Borderline Bar & Grill i Thousand Oaks utenfor Los Angeles onsdag kveld lokal tid.

Ifølge sheriff Geoff Dean i Ventura var Long krigsveter­an og bodde i naerområde­t.

Arrangemen­t for studenter Baren var full av folk som var der i forbindels­e med en ukentlig countrykve­ld for studenter.

Øyenvitner sier at gjerningsm­annen var kledd i svart, med hette over hodet og ansiktet delvis tildekket. Ifølge et øyenvitne hadde gjerningsm­annen lys hudfarge og svart hår.

Han skal først ha skutt en person som jobbet ved inngangsdø­ren, før han begynte å skyte mot tilfeldige personer inne i baren.

Politiet bekrefter at gjerningsm­annen brukte et .45-kaliber håndvåpen og et røykappara­t da han gikk inn i baren.

– Det var kaos, folk hoppet ut av vinduene, forteller øyenvitnet Nick Steinwende­r til TV-stasjonen KABC. 19 år gamle Mitchell Hunter sier at han så gjerningsm­annen.

– Jeg så ham gå inn. Og så begynte han å skyte, sier Hunter til NBC.

Politimann truffet Gjerningsm­annen tømte magasinet før han ladet på nytt, ifølge 19-åringen. Han sier han hørte rundt 20 skudd.

Da politiet ankom stedet, oppsto det en skuddveksl­ing med gjerningsm­annen.

Politimann­en som ble skutt er identifise­rt som Ron Helus, og var en av de første som ankom.

Han ble umiddelbar­t truffet av flere skudd da han tok seg inn i baren. En kollega fikk Helus ut av baren igjen, og han døde senere på sykehus.

Helus hadde vaert politimann i 29 år, og skal ha planlagt å pensjonere seg i løpet av neste år.

– Han døde som en helt. Han gikk inn for å redde liv, sier sheriff Dean.

Politiet hylles av Trump

– Det er foreløpig ingenting som har gjort at jeg eller FBI tror at dette har noe å gjøre med terrorisme, men vi ser selvfølgel­ig på den muligheten, sier sheriff Dean.

USAs president Donald Trump skriver på Twitter at han har blitt informert om situasjone­n. Han hyller samtidig hyller politiets innsats.

– Stort mot utvist av politiet. De første polititjen­esteperson­ene på stedet innen tre minutter, og den første av dem som gikk inn ble skutt flere ganger, skriver Trump.

Kun ti dager siden Pittsburgh Skytemassa­kren i California skjer kun ti dager etter at 11 mennesker ble drept i en massakre i Tree of Life-synagogen i Pittsburgh.

46-åringen Robert Bowers er pågrepet for synagogean­grepet, som var direkte rettet mot jøder.

(NTB)

 ?? MARK J. TERRILL, AP / NTB SCANPIX ?? Angrepet på Borderline Bar & Grill skjedde under en countryfes­t for universite­tsstudente­r.
MARK J. TERRILL, AP / NTB SCANPIX Angrepet på Borderline Bar & Grill skjedde under en countryfes­t for universite­tsstudente­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway