Stavanger Aftenblad

Flere års kamp er over, jeg har fått jobb

- Ingunn Blanche Raïssis Stavanger

LANGTIDSLE­DIG: Jeg har med mine innlegg og opptreden i mediene de siste 3-4 årene satt søkelyset på at vi er mange godt voksne langtidsle­dige.

Vi er oppegående og har mange år igjen i arbeidsliv­et. Vi sitter på kunnskap og masse nyttig røynsle, og ja, vi er dynamiske. Hovedfokus­et i mine innlegg har gått på utfordring­er langtidsle­dighet har medført, bl.a. det å få jobb. Avslagene har vaert begrunnet med for høy utdanning, for mye erfaring og ikke minst i det siste, at andre har nyere arbeidserf­aring. Det har følt som en endeløs kamp.

Har fått jobb

Denne gangen ønsker jeg med innlegget å takke alle som har støttet meg disse årene, fordi jeg har fått jobb. Hardt arbeid har gitt uttelling. Foruten mine trofaste støttespil­lere som foreldre og naere venner, har fremmede stoppet meg på gaten, i matbutikke­n, på Posten osv. De har stoppet meg for å fortelle hvor tøff og modig de synes jeg er som står fram, og at jeg ikke må gi opp. Jeg har også fått mange gode og oppmuntren­de meldinger på sosiale medier, som LinkedIn og Facebook.

Hva har jeg laert

Det har vaert tøffe år, men jeg har også laert veldig mye. Dette vil jeg gjerne dele med leserne og spesielt med langtidsle­dige som strever med å komme ut i arbeidsliv­et. y Jeg har laert at jeg er sterkere og mer besluttsom enn jeg selv trodde. F.eks. at det å vaere modig ikke er ensbetyden­de med å utsette seg for fysisk fare, som å hoppe i fallskjerm, takle ekstreme fysiske utfordring­er osv. Jeg laerte at å gjøre noe utennom komfortson­en, er modig, som det å si ja til opptreden i radio og tv.

Noe annet jeg har laert, er at mange nok mener godt, men bare har det i kjeften. Dette førte til mange skuffelser og nederlagsf­ølelse. Det har vaert viktig for meg å laere å stille meg mer kritisk når jeg blir lovet «gull og grønne skoger».

Laerte også å tillate meg selv å vaere skuffet, føle nederlag, stille spørsmål ved hvorfor aldri meg når avslagene ramlet inn. Men tillot meg ikke å dvele eller bli i den sinnstilst­anden for lenge. y Jeg har brukt familie og venner aktivt og prøvd å ta til meg de positive og konstrukti­ve tilbakemel­dingene fra dem. y Laerte eller laerer å be om hjelp, noe som enda sitter langt inne. Men å be om hjelp og bistand, gjør en ikke mindre oppegående og selvstendi­g. Vi trenger alle hjelp når livet er vanskelig og tøft. y Laerte også at å vaere åpen og aerlig om hvordan det å gå lenge arbeidsled­ig har påvirket meg, ikke var noe å vaere redd for. Tvert imot, det har gitt meg uante krefter. Det betyr dermed sagt ikke at jeg ikke synes det er skremmende med nye utfordring­er. Forskjelle­n er at jeg nå vet at jeg har en indre styrke og en utholdenhe­t som gjør at jeg står på og ikke gir opp. Jeg har laert å bruke min indre stahet til noe positivt, og dette har nå gitt produktiv uttelling.

Nytt kapittel

Mandag 5. november begynte et nytt og spennende kapittel i min arbeidskar­riere, og jeg gleder meg veldig. Jeg ser fram til å møte og bli kjent med mine nye kolleger og ikke minst spennende og utfordrend­e arbeidsopp­gaver.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway