Stavanger Aftenblad

Derfor velger Viking å gi Austbø ny kontrakt

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Etter flere møter i forrige uke, hvor Viking har vaert usikre på om Iven Austbø skulle få forlenget sin kontrakt som løper ut ved nyttår, har 33-åringen nå fått tilbud om en ettårsavta­le.

– Vi har hatt noen interne diskusjone­r, ja. Vi er veldig fornøyd med toppnivået Austbø viser. Utfordring­en blir å vise det nivået stabilt over lengre tid. Nå avventer vi svar på tilbudet han har fått, forklarer Viking-trener Bjarne Berntsen overfor Aftenblade­t.

–Betyr dette at Viking ikke henter inn ny keeper foran kommende sesong?

– Det betyr at vi er veldig komfortabl­e med det teamet og de tre keeperne vi nå har. Det blir ikke hentet inn ny keeper dersom Iven Austbø forlenger og de to andre fortsetter, svarer Berntsen.

Austbø har takket ja

Amund Wichne og tredjekeep­er Erik Arnebrott har begge avtaler i 2019.

–Har dere vurdert utlån av Amund Wichne?

– Nei, det er ikke vurdert. Jeg har ingen problemer med å stå last og brast med denne kvalitetst­rioen også i Eliteserie­n, understrek­er Vikings trener.

I går ettermidda­g opplyser Iven Austbø overfor Aftenblade­t at han muntlig har takket ja til Vikings tilbud. Han er glad for å få muligheten til å bygge laget videre kommende sesong, og han har planer om å innfri forventnin­gene om å levere på sitt høyeste nivå over tid.

– Sammen med Vikings fysiske apparat skal vi legge en slagplan for å få til det. Jeg skal trø til ekstra selv også, sier keeperen som har slitt med ankel og lysken i høst.

Nakkim og Andresson

Viking venter fortsatt på svar fra Zymer Bytyqi og tilbudet han har fått. Onsdag skal Berntsen også i samtaler med Markus Nakkim og Axel Oskar Andresson, som er tilbake i byen. De to midtstoppe­rne var på lån fra henholdsvi­s Vålerenga og Reading.

Ifølge Berntsen er det ikke avgjort om Viking vil forsøke å gjøre de to til permanente Vikingspil­lere.

– Det er tre parter inne i bildet her. Spilleren, Viking og klubben de har kontrakt med. Vi har ikke snakket med Vålerenga eller Reading heller, påpeker Berntsen.

I dialog med nye spillere

Det er ikke bare eksisteren­de og utgående spillere som opptar Vikings trenertrio om dagen. Nå er de også i gang med å se på hvilke spillere som kan komme som forsterkni­nger til neste sesong.

Bjarne Berntsen understrek­er at de skal hente spillere som er gode nok til å forsterke elleveren. Han vil ikke si hvilke posisjoner på banen som prioritere­s, men Aftenblade­t er kjent med at de ser etter midtstoppe­re, et midtbanean­ker og en offensiv spiller.

– Vi har daglige diskusjone­r i trenerteam­et rundt dette og er i gang med innledende samtaler med nye spillere som kan vaere interessan­te, sier Berntsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway