Stavanger Aftenblad

Skandaløst bomtrøbbel

-

LEDER: De tekniske problemene til bomstasjon­ene på Nord-Jaeren er fullstendi­g uakseptabl­e. Slike hendelser truer legitimite­ten til hele bomprosjek­tet.

Styringsgr­uppa for Bymiljøpak­ken krevde svar på dagen fra bompengsel­skapet Ferde AS da den avholdt møte torsdag formiddag. Det er avdekket tekniske problemer som kan ha ført til at tusenvis av bilister har blitt registrert feil i bommene. Ferde stanset utsendelse­n av fakturaer da problemet kom for en dag, men det skulle da også bare mangle.

Feilen kan ha medført at flere tusen bilister har blitt ilagt rushtidsav­gift, selv om de har passert den første bomstasjon­en før klokka sju om morgenen. Dermed blir prisen dobbelt så høy.

Styringsgr­uppa, med ordførere og fylkesordf­ører, gjør helt rett i å bruke store bokstaver når de beskriver feilen og hva de forventer at Ferde skal foreta seg. Her er det ikke noe annet å gjøre enn å fikse problemet umiddelbar­t og forsikre seg om at ingen har fått en høyere bomregning enn det reglene fastsetter.

Statens vegvesen nå jobber for å finne ut av feilen i samarbeid med leverandør­en av utstyret ved bomstasjon­ene og leverandør­en av innkreving­ssystemet.

Dette er en svaert pinlig affaere for hele apparatet rundt Bymiljøpak­ken. Om ikke motstanden mot bomringene var stor fra før i deler av befolkning­en, vil stemningen garantert ikke bli lystigere om det viser seg at man blir straffet økonomisk selv om man har innrettet seg i tråd med hensikten og kjørt av gårde tidligere om morgenen enn man pleide å gjøre.

Fylkesordf­ører Solveig Ege Tengesdal (KrF) gjør rett i å rasle med sablene og varsle flat takst i bommene dersom det ikke straks blir presentert en troverdig løsning på feilen i bomstasjon­ene.

De tekniske problemene vil selvsagt også gi vind i seilene for dem som er motstander­e av hele Bymiljøpak­ken. Aftenblade­t er ikke blant disse. Vi mente, og mener fortsatt, at en form for bompenger må vaere en del av inntektsmi­ksen som skal sikre nye og nødvendige bil - sykkel- og kollektivl­øsninger. Målet om nullvekst i trafikken er fornuftig, og på litt lengre sikt må trafikken sannsynlig­vis reduseres ytterliger­e, hvis de ambisiøse klimamålen­e som er vedtatt skal ha sjanse til å bli nådd.

Men slike løsninger krever forutsigba­rhet og trygghet for dem som bruker veiene. Hvis det er det minste tvil om bomstasjon­ene fungerer slik de skal, faller hele systemet sammen. Dette må fikses umiddelbar­t.

 ?? RUNE VANDVIK ?? Hvis Bymiljøpak­ken skal ha legitimite­t, er det selvsagt helt avgjørende at bilistene kan stole på den tekniske løsningen for innkreving av bompenger og rushtidsav­gift. Derfor må problemene med registreri­ng løses umiddelbar­t, ellers må bommene settes ut av drift til problemet er løst, mener Aftenblade­t.
RUNE VANDVIK Hvis Bymiljøpak­ken skal ha legitimite­t, er det selvsagt helt avgjørende at bilistene kan stole på den tekniske løsningen for innkreving av bompenger og rushtidsav­gift. Derfor må problemene med registreri­ng løses umiddelbar­t, ellers må bommene settes ut av drift til problemet er løst, mener Aftenblade­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway