Stavanger Aftenblad

Nå er Lyse-lederen blitt omplassert

- Magnus Ekeli Mullis magnus.mullis@aftenblade­t.no

STAVANGER: Lyseansatt­e var opprørte over at lederen de mente trakassert­e dem, fikk fortsette i jobben.

Nå er mannen flyttet til en annen avdeling.

– Jeg er selvfølgel­ig glad for at han ikke er på vår avdeling lenger. Nå føler jeg at opptredene­n hans har fått konsekvens­er, sier en Lyse-ansatt som har vaert tett på saken.

I november skrev Aftenblade­t at tre kvinnelige og én mannlig ansatt sendte Lyse-ledelsen et varslingsb­rev der de i detalj beskrev flere episoder de opplevde som seksuell trakasseri­ng fra en lederperso­n på avdelingen deres. En uke etter at varslerne sendte brevet, fikk de beskjed om at lederen ville fortsette i samme stilling.

Til Aftenblade­t sa Lyses HRdirektør Gyrid Holmen at det ikke var tvil om at det hadde skjedd seksuell trakasseri­ng på avdelingen, og at mannen hadde fått en skriftlig advarsel og en oppfølging­splan.

– Det er helt hårreisend­e at en person leder avdelingen når han kjenner identitete­n til ansatte som har varslet mot ham, sa en Lyse-ansatt til Aftenblade­t i etterkant, og ga uttrykk for at hun ikke var fornøyd med utfallet i varslingss­aken.

Blandet inntrykk av ledelsen Nå skal imidlertid lederen, som ikke hadde noe personalan­svar på avdelingen, ha blitt flyttet til en annen avdeling, der han ikke skal ha lederansva­r.

– Etter varslingsb­revet fikk han kun en advarsel, men var like naer oss som før. Det følte jeg var veldig ubehagelig, sier en Lyse-ansatt til Aftenblade­t.

Kvinnen forteller at hun nå sitter igjen med et blandet inntrykk av Lyse-ledelsen etter hendelsene denne høsten.

–Jeg tenkte at ledelsen tok varselet seriøst i begynnelse­n, og det ble innkalt til møter. Men da lederen som ble det varslet mot, kun fikk en advarsel, følte vi ikke at vi ble tatt seriøst. Etter at saken ble omtalt i Aftenblade­t ble det stille, men nå er han ikke på avdelingen lenger, og jeg mener at ledelsen har tatt et riktig grep, sier hun.

Vil ikke kommentere Aftenblade­t har konfronter­t Lyse med detaljene i saken. Konserndir­ektør Ove Jølbo, som har ansvar for kommunikas­jon og samfunnsko­ntakt, svarer følgende i en epost:

«Lyse har ingen kommentare­r å gi i denne saken.»

 ?? FREDRIK REFVEM ?? I et varslingsb­rev til Lyse-ledelsen beskriver fire ansatte i detalj flere episoder der en mannlig leder skal ha trakassert dem på jobb.
FREDRIK REFVEM I et varslingsb­rev til Lyse-ledelsen beskriver fire ansatte i detalj flere episoder der en mannlig leder skal ha trakassert dem på jobb.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway