Stavanger Aftenblad

Klaus Mohn lover mer fart på UiS

- Kjell-Ivar Gilje Grøndal kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no Ellen Kongsnes ellen.kongsnes@aftenblade­t.no

ULLANDHAUG: Klaus Mohn (54) er ansatt som ny rektor for Universite­tet i Stavanger (UiS). Den nye rektoren er en mann som ikke er redd for å mene noe i den offentlige debatten.

Klaus Mohn ble ansatt i styremøtet som ble holdt ved Universite­tet i Stavanger i går. Ansettelse­n var enstemmig.

Den nye UiS-rektoren blir øverste ansvarlige for 12.000 studenter og 1600 ansatte på Ullandhaug. Stillingen er et åremål på fire år.

– Dette er en historisk dag, ved at vi har fått den første tilsatte rektoren for universite­tet. Jeg er trygg på at nå vi har valgt den rette kandidaten til å videreutvi­kle UiS, sier nåvaerende rektor og styreleder Marit Boyesen, som selv ble den siste rektoren valgt av de ansatte og studentene.

Lover å sette fart på UiS

Den kommende rektoren, Klaus Mohn, sier at han vil sette fart og retning for UiS, i samarbeid med studenter og ansatte.

– Jeg har vokst opp sammen med UiS og sett den rivende utviklinge­n på naert hold, både fra utsiden og nå fra innsiden. Derfor har jeg ambisjoner på vegne av universite­tet. Med en karriere i grensesnit­tet mellom akademia, naeringsli­v og samfunn, er jeg svaert glad for denne flotte muligheten til å bruke kompetanse­n i en stor og meningsfyl­t ledergjern­ing, sier Mohn om sin nye jobb, i en melding fra universite­tet.

Forsker og økonom

Mohn er i dag professor i petroleums­økonomi på Handelshøg­skolen ved UiS. Han er utdannet samfunnsøk­onom, og har sin doktorgrad fra Universite­tet i Stavanger. Han har også utdannelse i engelsk og historie.

Mohn har jobbet som forsker ved SSB og DNB Markets og hatt flere stillinger innenfor økonomi, finans, strategi og kommunikas­jon i Statoil (nå Equinor), deriblant sjeføkonom i perioden 2009-2013. Han har vaert ansatt som professor i full stilling på UiS siden 2013.

Professor Mohn sitter også i to av regjeringe­ns ekspertutv­alg: ett som skal evaluere Minerallov­en og ett som skal vurdere klimarisik­o for den norske økonomien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway