Stavanger Aftenblad

Kirken vil forfølge saken og lage nye retningsli­njer

-

–Verdighet og respekt skal vaere ivaretatt i forbindels­e med en syning. Derfor vil vi helt klart ta tak i denne saken, sier gravlundss­jef Per Øyvind Skrede i Stavanger kirkelige fellesråd.

–Historier som dette rammer de pårørende. Enten det er et byrå eller vi som forvaltnin­g som har gjort feil, så skal vi innrømme og laere av det, sier han til Aftenblade­t. Skrede er opptatt av at det skal vaere høy kvalitet på begravelse­sbyråene, som tjener penger på å legge best mulig til rette for pårørende i forbindels­e med dødsfall.

–Vi låner også ut nøkler til byggene våre. Dermed må vi stille krav til hvordan byråene forvalter ansvaret sitt, sier Skrede. På generelt grunnlag sier han at det er høyt nivå på byråene i Stavanger-regionen.

– Hvilke reaksjoner kan dere ty til etter episoder som denne?

– Når det er alvorlige ting som skjer, kan vi ta byråene inn til samtaler. Vi har også mulighet til å gi skriftlige advarsler, sier han.

Skrede opplyser at Alpha begravelse­sbyrå selv har varslet fellesråde­t om hendelsen og at det trolig ville komme en klage. Gravlundss­jefen mener episoden kan vaere med og gi grunnlag for nye retningsli­njer.

– I Bergen er det innarbeide­t nye avtaler som handler om hva byråene må forplikte seg til. Jeg tenker at det kan vaere grunnlag for å gjøre det samme i Stavanger, sier Per Øyvind Skrede.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway