Stavanger Aftenblad

Lyse heier på sjakk-VM

- Ove Jølbo Lyse

Lyse heier på sjakk-VM og håper at alt går i boks for de regionale kreftene som nå sikter mot et framtidig VM-arrangemen­t i Stavanger og regionen – her gjelder kun seier, og slett ikke nederlag eller remis. Vi deler synet til Aftenblade­t på lederplass 4. desember.

Kjell Madland og Altibox Norway Chess har tidligere vist at de kan arrangere spennende turneringe­r på strålende vis, og de har tatt hele regionen i bruk ved å velge ulike steder for spillet. Et sjakk-VM har mye å spille på – VM-brikkene kan for eksempel falle på plass i Stavanger konserthus, den nye Østerhus Arena, på SRBank Arena, i Lysefjorde­n eller på Utstein Kloster.

Interessen for sjakk har fått et løft, sjakk er godt tv! Altibox Norway Chess har blitt verdens sterkeste timannstur­nering. Turneringe­n tar grep: Altibox Norway Chess innfører nye regler for spilletid som lanseres i 2019. De nye reglene skal gjøre turneringe­n enda mer publikumsv­ennlig gjennom å øke andelen avgjorte partier og dermed redusere antallet remiser. Spenningen bevares fra start til slutt. Kanskje noe å hente for sjakk-VM?

Vi i Lyse heier også på grasrot-engasjemen­tet: Altibox Norway Chess legger stor vekt på trivselen til både spillerne og øvrige gjester under arrangemen­tet, og arrangerer også skoleturne­ring og flere andre aktivitete­r for å skape spillegled­e blant barn og unge – og for å løfte sjakksport­en ut til enda flere!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway