Stavanger Aftenblad

Slik kan Norge redde EM-aeren

- Øystein Jorem

HÅNDBALL: Det er mye som skal slå til for at det norske kvinneland­slaget klarer å rette opp fadesen i EM. Bare syltynn teori, faktisk.

Så langt har de norske håndballkv­innene hatt tilhold helt ute på tuppen av Bretagne-kysten ut mot Atlanterha­vet i byen Brest. Men siden laget nå er klar for mellomspil­let i EM, er de nødt til å flytte base.

Nå er det Nancy i nordøstFra­nkrike som står for turen. Byen ligger på høyde med Stuttgart, ikke så langt unna grensen mot både Belgia, Luxembourg og Frankrike.

Må vinne alle og ha hjelp

De tre kampene i mellomrund­en skal spilles i Palais des sports Jean-Weille, som har en kapasitet på 6000 tilskuere. Norge skal spille mellomspil­let i gruppe 2, og møter der de tre beste fra gruppe C. Nederland vant gruppen foran Ungarn og Spania.

Norge går inn i mellomspil­let uten poeng og minus ni i målforskje­ll etter at de tapte for både Romania og Tyskland. De to poengene laget fikk etter seieren mot Tsjekkia, blir strøket fordi Tsjekkia er utslått.

Både Romania og Nederland har fire poeng med seg inn i mellomspil­let, så veien videre etter de tre neste kampene er blytung for det norske laget.

Med null poeng ligger Norge helt nederst på listen sammen med Ungarn. Det betyr at Norge er nødt til å vinne alle sine tre kamper, og er i tillegg avhengig av at Romania slår Nederland. I tillegg er de avhengig av at Tyskland ikke får mer enn tre poeng på sine tre kamper.

– Vi har mer enn nok med å tenke på oss selv. Klarer vi å ta seks poeng så er det opp til de andre lagene om vi går videre eller ikke, sier trener Thorir Hergeirsso­n.

Programmet videre

Slik spilles Norges kamper i mellomspil­let:

7. desember: y Klokken 18: Spania mot

Tyskland y Klokken 21: Ungarn mot

Norge

9. desember: y Klokken 15: Ungarn mot

Tyskland y Klokken 18: Nederland mot

Romania

11. desember: y Klokken 18: Spania mot

Romania y Klokken 21: Nederland –

Norge

12. desember: y Klokken 15.45: Spania –

Norge y Klokken 18.00: Ungarn –

Romania y Klokken 21.00: Nederland –

Tyskland

Veien mot gull

I mellomspil­let er Norge nødt til å bli blant de to beste i gruppen. De fire lagene er klare for semifinale 14. desember. I tillegg spiller lagene som havnet på tredjeplas­s kamp om femteplass­en samme dag.

Semifinale­r: y 14. desember 2018 klokken 18.00: Vinner gruppe 1 – Nummer 2 i gruppe 2. Klokken 21: Vinner gruppe 2 – Nr 2 i gruppe 1. y Bronsefina­len spilles 16. desember klokken 15.00, og finalen spilles samme dag klokken 18.00.

 ?? VIDAR RUUD, NTB SCANPIX ?? Klepp-karen og landslagst­rener Thorir Hergeirsso­n har en formidabel jobb foran seg med å lede det norske landslaget til en semifinale i EM når mellomrund­en starter mot Ungarn i kveld.
VIDAR RUUD, NTB SCANPIX Klepp-karen og landslagst­rener Thorir Hergeirsso­n har en formidabel jobb foran seg med å lede det norske landslaget til en semifinale i EM når mellomrund­en starter mot Ungarn i kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway