Stavanger Aftenblad

Alex Sushi stenger dørene

- Håvard Tanche-Larsen Knutsen haavard@byas.no

STAVANGER: Alex Sushi Stavanger har gått med 7,7 millioner kroner i underskudd de siste fire årene.

«Alex Sushi Stavanger stenger dessverre dørene 15. desember – etter fire flotte år i Stavanger. Tusen takk til våre fantastisk­e gjester som har vaert med oss på denne spennende reisen!» står det på nettsiden til Alex Sushi.

Videre står det at alle gjester er velkomne til restaurant­en i Oslo, og at de ønsker å takke for oppholdet i oljebyen.

Byas har vaert i kontakt med daglig leder ved Alex Sushi Stavanger Iselin Kvåle Lokøen som henviser til eier Petter Sandberg. Hverken han eller daglig leder for Alex Sushi Holding, Thea Cecilie Sandberg, har besvart Byas’ henvendels­er.

Vant prestisjek­åring

Alex Sushi har holdt til i Haakon VIIs gate og åpnet i Stavanger våren 2014.

Først ut var restaurant­en på Solli Plass i Oslo tilbake i 2001. Fire år etter, i 2005, ble restaurant­en kåret til et av de beste sushistede­ne utenfor Japan.

Etter dette har Alex Sushi utvidet flere ganger, blant annet med en ny restaurant på Tjuvholmen i Oslo, samt restaurant­er i København og Stavanger.

Stenger flere København-restaurant­en måtte fort stenge dørene.

Det samme har skjedd med restaurant­en på Tjuvholmen. Nå er også turen kommet til oljebyen.

Aftenblade­t besøkte Alex Sushi sist i 2016. Da fikk den en femmer på terningen. Dommen var «dyrt, men deilig».

Ville omsette for 25 mill.

Alex Sushi Stavanger har vaert et pengesluk.

Ifølge regnskapsn­ettstedet Proff.no har Alex Sushi Stavanger gått med 7,7 millioner kroner i underskudd over de siste fire årene. Omsetninge­n var i fjor på 7,5 millioner.

Det står i stor kontrast til hva Alex Sushi-investor Petter Sandberg sa til Nettavisen for fem år siden. Da håpet han på at sushiresta­uranten skulle omsette for 20 til 25 millioner kroner i året, bare i Stavanger.

Selskapet som eier Stavangerr­estaurante­n, Alex Sushi Holding, har hatt bedre, men også vekslende resultater det siste året.

Her har omsetninge­n vaert på rundt 2,4 millioner kroner årlig. I 2015 og 2016 gikk selskapet med underskudd, men i fjor gikk bedriften med 984.000 kroner i overskudd.

Etter nedleggels­en i Stavanger vil du bare finne Alex Sushi på Solli Plass i Oslo.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Alex Sushi åpnet dørene våren 2014. Nå stenger restaurant­en i Stavanger. Det samme skjedde i København og med restaurant­en på Tjuvholmen i Oslo.
KRISTIAN JACOBSEN Alex Sushi åpnet dørene våren 2014. Nå stenger restaurant­en i Stavanger. Det samme skjedde i København og med restaurant­en på Tjuvholmen i Oslo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway