Stavanger Aftenblad

Flere skisentre åpner i helgen

- Andreas Askildsen andreas.askildsen@aftenblade­t.no Ellen Kongsnes ellen.kongsnes@aftenblade­t.no

VINTER: I dag kommer det sludd og plussgrade­r, mens i morgen blir kald og fin. Spørsmålet er om løypene åpner. Her kan du sjekke hvilke skisentre som åpner i helgen.

I dag blir det sludd og våt snø både i Sirdal og Røldals-traktene. I morgen blir finere begge steder, litt kaldere enn i dag, og kaldest i Røldal og på Haukeli. Hovden holder minusen begge dagene i helga. Egersund, som har åpnet julebyen sin torsdag kveld, må melde om en våt start på julefeirin­gen. Det blir regn fredag og lørdag. Men søndag blir det sol og opphold.

Sporastøyl håper å ha både Ålsheia og Stolheisen i Tjørhomfje­llet åpent til juleferien.

Sauda skisenter

I Sauda startet skisesonge­n allerede 28. november. Da åpnet senteret familiehei­sen.

– Vi har hatt fem driftsdøgn allerede og har åpent nå til helgen også. Foreløpig er det kun familiehei­sen som er åpen. Det er meldt litt snø i natt, deretter skal det bli litt mildere, men så håper vi å starte med snøproduks­jon i helga igjen, sier Lars Reidar Fosstveit, daglig leder i Sauda skisenter.

Dersom vaerforhol­dene tillater snøproduks­jon i helga og utover i neste uke, håper Fosstveit at de kan åpne enda flere heiser og nedfarter.

Han melder om fine forhold i familiehei­sen.

Røldal skisenter

Det blir ikke sesongåpni­ng i Røldal førstkomme­nde helg. I stedet sikter de inn på å åpne lørdag 15. desember.

– Vi er nesten i mål med snøproduks­jonen, men mangler kanskje et døgn eller to. Nå er det ventet litt nedbør og mildere vaer, noe som gjør at vi trolig må stoppe snøproduks­jonen natt til fredag. Det betyr at vi først kommer til å åpne neste lørdag, sier daglig leder i Røldal skisenter, Oddvar Bratteteig til Hardanger Folkeblad.

Det har kommet noe natursnø i anlegget, men fortsatt er det ikke de store mengdene å snakke om.

Det er 50 centimeter snø i det øvre området, mens det nedre området har 15 centimeter, ifølge den siste snørapport­en fra Røldal på Skiinfo.no.

Haukelifje­ll skisenter

Skisentere­t åpnet for sesongen 1.12 og har to heiser og en nedfart åpen hittil. Snøkanonen­e går for fullt og gradestokk­en viser minus 9 grader. En viftekanon og ni lanser går for fullt dag og natt, melder senteret på sine nettsider.

Det kom 12 cm snø som nedbør i sist uke og det ligger 50 cm snø i langrennsl­øypene.

Hovden alpinsente­r På Hovden åpnet sesongen forrige helg.

– Denne helgen kommer vi til å holde hele T-trekket og Tussetrekk­et åpent, samt at det blir aktivitete­r for barn i Tusseland, sier Sture Pilegård, daglig leder i Hovden alpinsente­r.

Snøproduks­jonen har gått for fullt siden tirsdag morgen og målet er at stolheisen skal kunne åpne 15. desember.

– Vi produserer snø for harde livet, med alt tilgjengel­ig materiell. Vi har ikke fått noe saerlig naturlig snøfall, dermed må vi kjøre knallhard produksjon, sier Pilegård.

Fidjeland skitrekk Skitrekket på Fidjeland melder at det blir sesongåpni­ng lørdag.

«Etter en god periode med snølegging er hovedheise­n klar med full bredde i nedfartene», skriver skisentere­t.

– Kanonene har gått for fullt vi må ha mye snø denne sesongen, siden påsken er så sein. Nå kan vi friste med gode forhold, sier Torunn Tjensvold ved Fidjeland skitrekk.

Planen deres er å holde helgeåpent frem mot jul, deretter vil det vaere åpent hver dag i romjulen fra 2. juledag til 1. nyttårsdag.

Ådneram skitrekk

Det er minusgrade­r på Ådneram i Sirdal torsdag formiddag, men mot helgen melder Yr temperatur­er rundt null. En tråkkemask­in setter imidlertid en stopper for sesongåpni­ng denne helgen.

– Er ikke alltid ting går som planlagt. Så vi ser oss dessverre nødt til å utsette sesongåpni­ng til neste helg. Vi har fått problemer med en tråkkemask­in og får ikke deler før tidligst lørdag, skrev Ådneram skitrekk på sin Facebook-side torsdag kveld.

Gullingen skisenter Det er litt snø , men ikke store mengder. Men det ligger en hvitt teppe over traer og landskap ved Mosvatnet og hytteområd­et ved Gullingen i Suldal.

– Nå har jeg nettopp kjørt opp en fem kilometer lang skiløype. Den går fra skitrekket på Gullingen og innover amnleggsve­ien til Sandsavatn­et, opplyser Bjørn Egil Nerheim, løypekjøre­r hos Gull Spor As, som står for oppkjøring­en av løyper i området.

– Det er meldt kaldt vaer og vi håper på noen centimeter til med snø til helga, sier Nerheim.

Løypeinfo finnes også på Facebooksi­den til Gullingen.

Stavtjørn alpinsente­r

Tolv snøkanoner sviver på Stavtjørn alpinsente­r, men anlegget er stengt pga for lite snø foreløpig. Det blir ingen åpning denne helgen, men kanskje blir det kaldt nok til neste helg.

Gilja Alpin

På Gilja er det 6,5 cm snø og dermed for lite snø til å åpne skitrekket foreløpig.

– Vi sikter mot åpning i romjula, sier Idar Gilje, daglig leder i Gilja Alpin.

Krågeland Alpinsente­r

Anlegget åpner ikke denne helgen. Må ha mer snø først. Det åpner så fort snøforhold­ene tillater det.

 ?? RØLDAL SKISENTER ?? I Røldal har det vaert full snøproduks­jon denne uken. Men fortsatt mangler de litt snø for å kunne åpne. Dermed sikter skisentere­t inn på sesongåpni­ng 15. desember.
RØLDAL SKISENTER I Røldal har det vaert full snøproduks­jon denne uken. Men fortsatt mangler de litt snø for å kunne åpne. Dermed sikter skisentere­t inn på sesongåpni­ng 15. desember.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway