Stavanger Aftenblad

Lokale selskaper skal bygge fasaden til nytt sykehus

- Jone Østebø jone.ostebo@aftenblade­t.no

STAVANGER: Faber Bygg AS fra Forus har fått oppdraget med å bygge fasadene på det nye sykehuset. Verdien er på 456 millioner kroner. – Skrekkblan­det fryd, sier Faber-sjefen.

Kontrakten på nesten en halv milliard kroner er svaer for Faber Bygg. Det nest største prosjektet i selskapets historie, var for Nato-hovedkvart­eret på Jåttå og var på 100 millioner kroner.

Faber Bygg er ydmyke

Det er kanskje derfor at administre­rende direktør Jan Arild Wathne snakker om skrekkblan­det fryd.

– Vi er ydmyke for oppgaven, og vi setter stor pris på tilliten. Det er veldig kjekt at SUS2023 gir en så stor kontrakt til den lokale byggebrans­jen, sier Wathne.

Faber har kontor på Forus. I tillegg skal fem jaerbedrif­ter bidra i arbeidet: Rubicon, Pretre, Lie Blikk, Niras og Rambøll.

Faber-sjefen forteller at rammeverke­t på fasadene skal vaere av tre og isolasjon, mens det på utsiden skal dekkes med aluminium og glass.

100 personer i jobb

Kontrakten vil sikre rundt 100 personer jobb i halvannet til to år. Produksjon­en av fasadeelem­entene starter etter planen neste høst, mens monteringe­n av fasaden blir påbegynt i midten av 2020. I slutten av 2021 skal bygget vaere tett.

– Vi er 90 ansatte i dag, men vi ser for oss å øke staben med 20 prosent. Vi trenger blant annet tømrere og folk som kan bearbeide glass og metall, sier Wathne.

Fredag formiddag ble kontrakten feiret med kake og sukkerfri cider i brakkebygg­et til prosjektor­ganisasjon­en til nye SUS på Ullandhaug. Der var også sykehusdir­ektør Inger Cathrine Bryne.

Deler opp

– Vi forvalter pengene på vegne av befolkning­en i Sør-Rogaland. Derfor er det veldig kjekt når lokale bedrifter vinner kontrakter. Sykehussty­ret har tidligere besluttet å dele opp prosjekten­e på en slik måte at også lokale kan delta i konkurrans­en, sier Bryne.

Therese Øvernes, som er prosjektle­der for prosjekter­ingen i SUS2023, opplyser at det bare var to selskaper med i anbudskonk­urransen. Det andre var HSHansen fra Danmark.

– Faber hadde det beste tilbudet totalt sett. De lå også mange titalls millioner kroner lavere i pris enn det andre selskapet, sier Øvernes.

 ?? NORDIC OFFICE OF ARCHITECTU­RE ?? Slik skal det nye sykehuset på Ullandhaug bli. Første byggetrinn skal stå ferdig i 2023.
NORDIC OFFICE OF ARCHITECTU­RE Slik skal det nye sykehuset på Ullandhaug bli. Første byggetrinn skal stå ferdig i 2023.
 ?? FREDRIK REFVEM ?? Sykehusdir­ektør Inger Cathrine Bryne er glad for at et lokalt selskap hadde det beste tilbudet.
FREDRIK REFVEM Sykehusdir­ektør Inger Cathrine Bryne er glad for at et lokalt selskap hadde det beste tilbudet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway