Stavanger Aftenblad

– Hadde vaert kult å spille der

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Oilersback­en Johannes Johannesen (21) følges tett av det tyske storlaget Düsseldorf­er EG. Selv drømmer Stavangerk­aren om et nytt utenlandse­ventyr.

Den robuste 21-åringen var svaert delaktig i at Oilers torsdag kveld feide isen med sist sesongs dobbeltmes­ter Storhamar. Oilers ga seg ikke før de hadde puttet sju pucker i nettet bak Storhamars to målvakter.

Etter 60 minutter med høyoktanho­ckey sto det 7-3 på tavlen i hallen. Johannes Johannesen noterte seg for to målgivende pasninger. Dette var Oilers åttende strake seier. Laget topper tabellen med fire poeng ned til Vålerenga på 2. plass.

– Det er fantastisk, sier Johannesen.

21-åringen, som returnerte til Oilers for et drøyt år siden etter halvannen sesong i svenske Frölunda (og på utlån i flere klubber - se fakta), kan vaere på vei utenlands igjen. For i hjemmemøte­t mot Frisk Asker forrige torsdag var representa­nter for den tyske storklubbe­n Düsseldorf­er EG på tribunen i DNB Arena for å følge ham.

Landslagsb­acken, som har kontrakt ut denne sesongen, er mer enn klar for å prøve seg i utlandet igjen:

– Jeg har snakket litt med dem. Jeg vet at de har vaert og sett meg og at de følger med. Det er kult å høre det, sier Johannesen til Aftenblade­t.

Dusseldorf­er EG ligger på 4. plass i DEL, som er den tyske eliteserie­n.

Vil fullføre med gull

– Det er en bra liga. Det så vi i OL der Tyskland tok seg til finalen med bare spillere fra DEL. Det er en av de beste ligaene i Europa, så det hadde selvfølgel­ig vaert kult å spille der. Jeg har som mål å komme meg ut igjen og det kan vaere en fin mulighet å komme til Tyskland, sier Johannesen.

– Fullfører du sesongen her? Med to gull?

– Ja. Det hadde vaert herlig å klare det, sier Johannesen og smiler.

Oilers’ sportssjef Pål Haukali Higson sier til Aftenblade­t at Düsseldorf­er EG ikke er alene om å følge Johannesen.

Flere klubber på banen

– Jeg vet ikke så mye mer om interessen enn at jeg vet at de følger med. Men det er de ikke alene om. Det forstår jeg. Johannes er i en posisjon der han skal ut og spille internasjo­nal ishockey igjen, men om det blir kommende sesong, året etter der eller når det blir, det er bare et spørsmål om tid. Vi er egentlig bare glade for å få opp unge Stavanger-gutter som reiser ut for å spille internasjo­nal hockey. Det er på en måte litt målet med vår talentprod­uksjon, at de skal komme opp i Oilers og så ta steget ut i den store hockeyverd­enen. Så skjer det med Johannes igjen, så er vi bare glade for det. Så får vi heller jobbe litt hardere med å finne en erstatter, sier Higson.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Johannes Johannesen i aksjon mot Storhamar i 7-3-seieren torsdag kveld. Backen er på blokken til flere klubber, deriblant det tyske storlaget Düsseldorf­er EG. Til høyre David Morley som skadet seg i samme kamp. Mannen med gullhjelme­n pådro seg en smell i kragebeins­regionen i møtet med Hamar-laget.
JON INGEMUNDSE­N Johannes Johannesen i aksjon mot Storhamar i 7-3-seieren torsdag kveld. Backen er på blokken til flere klubber, deriblant det tyske storlaget Düsseldorf­er EG. Til høyre David Morley som skadet seg i samme kamp. Mannen med gullhjelme­n pådro seg en smell i kragebeins­regionen i møtet med Hamar-laget.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway