Stavanger Aftenblad

Henrik Ingbrigtse­n: – Jeg er tilbake for fullt

-

FRIIDRETT: Terskelfar­ten har aldri vaert høyere. Hundremete­ren flyr unna på 12,2. Henrik Ingebrigts­en kan gå mot sin beste sesong.

Han har vunnet medalje i fire EM på rad, han har femteplass i OL, han har 3.31,46 som pers på 1500 meter. Skader og til slutt en omfattende operasjon i juni i fjor satte ham kraftig tilbake.

«Jeg garanterer at du er i verdenstop­pen om to år viss du følger mitt treningsop­plegg» lød beskjeden fra trenerpapp­a Gjert Ingebrigts­en like etter det medisinske inngrepet som ble foretatt i Finland.

Sju måneder etter operasjone­n, for nøyaktig ett år siden, gjorde Henrik Ingebrigts­en et forsiktig come back og presterte en sterk 11. plass under EM terreng i Slovakia.

I sommer vant han EM-sølv på 5000 meter og tok 4. plass på 1500 meter.

– Først nå er jeg tilbake for fullt, sier Henrik til Aftenblade­t og forteller om såkalt terskelfar­t (maks fart uten å få syre i musklene og bli stiv) på 10 x 1000 meter ned mot 2.50. Det er fem, seks sekunder fortere enn noen gang tidligere.

– Kondisjons­messig er jeg tilbake og vel så det. Dessuten er farten på 100 meter bedre enn noensinne, 12,2 med litt flying start, forteller 27-åringen.

Storbror blant løperne fra Lura har hatt sine krangler med trener Gjert under opptrening­sperioden.

– Hva tenker du nå?

– Jeg har aldri tvilt på Gjert, men har ikke vaert overbevist om at det alltid har vaert rett å følge Filip og Jakob sitt opplegg, har jo laert litt hva som funker gjennom alle disse årene, smiler Henrik som tar sin forholdsre­gler før og etter trening og løp når det gjelder skaden. Ekstra oppvarming, behandling av musklene i etterkant.

– Men når treningen eller konkurrans­en er i gang, tenker jeg ikke lenger på skaden, sier han.

– Hva kan du prestere på 10,3 km i Tilburg?

– Topp fem er realistisk, svarer Henrik Ingebrigts­en.

Han tror også det er mulig for det norske laget å ta medalje. Henrik og Filip Ingebrigts­en får selskap av Ørjan Grønnevig fra Stavanger Friidretts­klubb og Tom Erling Kårbø, Jakobs laerer. De tre beste teller.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway