Stavanger Aftenblad

Trener Gjert frykter skolen

-

– Guttene har aldri før vaert på dette nivået, fastslår trener Gjert Ingebrigts­en etter å ha loset Jakob, Filip og Henrik gjennom de to første månedene oppkjøring før 2019-sesongen.

Han gleder seg til helgens terrengløp i Nederland, akkurat som løpertrioe­n. Godt å få startnumme­r på brystet etter en kondisperi­ode blant annet med 170 km løpsmengde i uken.

– Guttene elsker å konkurrere. 10,3 kilometer er litt langt for Filip, terrengløp er for de små og lette distanselø­perne, men det blir en flott avveksling, sier treneren.

– Vi prøver å gjøre ting rett, er nøye med oppvarming, jobber med styrke og bevegeligh­et, bruker lange intervall ( 3 kilometer), forklarer han, men en ting har han ikke kontroll over: mulig sykdom.

–Ingen bursdager, ingen store sammenkoms­ter, hold dokke friske, formaner Gjert og er mest bekymret for yngstemann.

– Jakob skulle ikke gått på skolen, i alle fall ikke denne siste uken før EM, men han er merkelig slik. Når han først har bestemt seg for å fullføre videregåen­de, så skal han på død og liv vaere i klassen. Han kunne gjort mye av dette som selvstudiu­m hjemme, mener trenerpapp­aen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway